Gyere mesélj!

2016.12.06. 12:28

gyeremeselj

Önként jelentkezőket keresünk mesemondónak!

A Mária Rádió a honlapon elérhető hangtárát szeretné bővíteni mesékkel, melyeket önként jelentkezők mondanának el.

A Mária Rádió honlapján elérhető podcast szolgáltatásunkat (bővebb információk ITT) szeretnénk bővíteni mesékkel, melyeket önként jelentkezők mondanának el. Ezzel a törekvéssel egyszerre valósulna meg a mesék tárházának bővítése, a mesélés hagyományának ápolása, valamint a különböző generációk közötti távolságok csökkentése.

Korábbi online kérdőíves megkérdezésünk alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy a mesehallgatás iránt nagyobb igény merült fel. Éppen ezért, a Mária Rádió honlapján elérhető Hangtár funkció egyik kiemelt pontjának a gyerekeknek szóló tartalmakat tekintjük, melynek keretében jelenleg meséket és imákat hallhatnak az oda látogatók. Ezt szeretnénk bővíteni olyan mesékkel is, melyek túlmutatnak a rádióban elhangozottakon, így teret adva például a szép és értékes mondanivalójú, magyar irodalmi műveknek (pl. Benedek Elek meséi)

Ebből a célból szeretnénk  buzdítani a jelentkezőket arra, hogy jelentkezzenek mesemondónak, hogy az ő hangjukon is megszólaljanak olyan történetek, mellyel örömet okozhatnak a tőlük fiatalabb generációknak, később akár saját gyermekeiknek is!

A korhatárt megszüntettük! Szeretettel várjuk a diákok mellett a többi generáció tagjait is!

A kampányban való részvétel menete:

A részvételi szándékot Sillye Renátánál a hangtar@mariaradio.hu email címen, vagy a +3630/347 9276-os telefonszámon lehet jelezni.

1, A mese felolvasása megoldható otthon, saját eszközzel (nem szükséges bejönni a rádióba)

A sikeres jelentkezés után a jelentkezők kapnak egy információs „csomagot” arról, hogyan tudják az elkészült hanganyagokat feltölteni az erre kijelölt tárhelyre, illetve melyek azok a mesék, amelyek felolvasásra várnak. Az elkészült anyagokról visszajelzést küldünk. A jó minőségben elkészített anyagokat pedig közzétesszük az oldalunkon.

2, A Mária Rádió budapesti stúdiójában, előre egyeztetett időpontban. (133, Budapest, Gogol utca 28)

 

Az eddig beérkezett meséket IDE KATTINTVA lehet meghallgatni!