Önkéntesség

2017.01.11. 15:08

Riporter

Ha érdeklődsz a világ és azon belül a katolikus egyház eseményei, programjai iránt és szeretsz kérdezni, akkor jelentkezz riporternek a Mária Rádióhoz! Lehetsz gimnazista, egyetemista, vagy akár friss nyugdíjas; várunk, ha van benned lelkesedés és érdekel a rádiós műsorkészítés, s rendszeresen tudnál segíteni nekünk. Nem baj, ha nincs tapasztalatod ezen a területen, örömmel vállaljuk felkészítésedet. Jelentkezni a keresztes.szilvia@mariaradio.hu email címen tudsz!

Műsorosok

Neked van kedvenc bibliai idézeted? A Kossuth Rádió a Mária Rádióval együttműködésben több mint 4 éve műsorfolyamot indított IGÉZŐ címmel. A műsor különböző hivatású ismert, elismert emberek személyes vallomása legkedvesebb bibliai idézetükről, melynek üzenetét egy személyes élményen  keresztül osztják meg a hallgatókkal. Szervezőként otthonról végezhető internetes kutatómunkával, riporterként a stúdióban felvételre kerülő életút interjúk elkészítésével kapcsolódhatsz be a műsor készítésébe. Ha szívesen kipróbálnád magad, a Mária Rádióban a helyed! Az keresztes.szilvia@mariaradio.hu címre várjuk jelentkezésedet!

Mobil stúdiósok

A Mária Rádió működéséhez elengedhetetlen az önkéntes technikusok munkája. Erre a szolgálatra várjuk olyan új önkéntesek jelentkezését, akik szeretnének betekintést nyerni a rádiózás világába. Mobilstúdiósként a főbb feladatok az alábbiak lennének: kitelepülés különböző rendezvényekre, közvetítői hangkapcsolat felépítése a stúdióval, technika üzemeltetése az adás ideje alatt és felvételek készítése. Ehhez a szolgálathoz előny, de nem feltétel a műszaki előképzettség. Ha szívesen barangolnál a mikrofonok, kábelek és a keverőpultok rengetegében, várjuk jelentkezésed az info@mariaradio.hu címre!

Online marketingesek

Sziasztok! Online marketinges önkénteseket keresünk a Mária Rádióban. Tapasztalt mentorral rendelkezünk, így nem baj, ha nincs még tapasztalatod ilyen téren. Nálunk dolgozhatsz audio- és médiafájlok szerkesztésével, közösségi média felületekre kikerülő bejegyzések összeállításával és megismerkedhetsz a vágó programokkal is. Ha bejöttök a Mária Rádióba, pár órátokkal egy olyan jó célt szolgálhattok, ami biztosak vagyunk benne, hogy a saját lényeteknek is sokkal melegebb érzetett nyújt és jobb kisugárzásotok lesz, valamint értékes szakmai tapasztalattal is gazdagodtok! Aki kedvet kapott, a cser.tamas@mariaradio.hu címen jelentkezhet!

Hírszerkesztők

Szeretettel várjuk azon emberek jelentkezését, akik a Mária Rádió hírszerkesztői, hírolvasói csapatába szeretnének bekapcsolódni. A hírszerkesztői feladat egy otthonról végezhető munka, mely keretében keresztény értékrendet tükröző híreket kutatsz és töltesz fel egy meghatározott oldalra. A hírolvasás a Mária Rádió stúdiójában zajlik, ahol felveszed és megvágod a másnap adásba kerülő híreket. Ha kedvet érzel ahhoz, hogy kipróbáld magad a mikrofonok előtt, vagy szívesen foglalkozol szövegek szerkesztésével, akkor nagyon várjuk jelentkezésedet a keresztes.szilvia@mariaradio.hu e-mail címre!

Terjesztők

Egy ember életében fontos, hogy mennyire szolgálja a közjót. Ha mindig is úgy érezted, hogy igazán tennél valami hasznosat, de nem tudod pontosan, mihez is kezdj, a Mária Rádió terjesztői csapatában biztosan megtalálod a helyed. A magazinok, postai csomagok összeállításától kezdve, azok futárként történő eljuttatásán át, a rendezvényeken való szórólapozásig bármibe bekapcsolódhatsz. Ha szeretsz új embereket megismerni, vágyad, hogy egy lelkes csapattal vagy önállóan elvidd az embereknek az örömhírt, jelentkezz a cser.tamas@mariaradio.hu címen! Itt biztosan egy nagy családra találsz!

Végezd el 50 órás közösségi szolgálatod a Mária Rádiónaál!

A középiskolások számára lehetőséget biztosítunk 50 órás közösségi szolgálatuk teljesítésére a Rádióban! Ha szeretnél belekóstolni egy rádió működésébe, interjúk készítésébe, vagy a marketing világába, akkor jelentkezz a cser.tamas@mariaradio.hu címen! Szerezz értékes tapasztalatot, miközben segítesz a misszióban!

További önkéneteseket keresünk:

1. ima
- rózsafüzér
- zsolozsma
- szentségimádás
- otthoni háttérima
2. műsorvezetés
3. műsorkészítés
4. riport készítés
5. telefonos asszisztens
6. furárszolgálat (havonta)
7. felolvasás (pl. Szentírás, irodalmi szöveg, mese)
8. tanúságtétel (megtérésről, a hit erejéről)
9. stúdió keverőpult kezelése
10. mobil stúdió kezelés
11. hanganyag vágása számítógéppel
12. zenei anyagok számítógépbe töltése
13. honlap frissítés
14. recepciós
15. titkársági szervező
16. számítógépes adminisztráció
17. CD írás
18. fordítás (angol, francia, német, olasz, spanyol)
19. tolmácsolás (angol, francia, német, olasz, spanyol)
20. nyomdai előkészítés (tördelés)
21. zenei szerkesztés
22. szórólap terjesztés
23. szállítás
24. egyéb felajánlás

Jelentkezni lehet az info@mariaradio.hu e-mail címen.

(Kérjük, írj magadról egy rövid bemutatkozást, valamint azt, hogy milyen segítséget tudnál nyújtani a Mária Rádiónak)

46
Mária Rádió • 1133 Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu
PartnereinkImpresszumKözhasznúsági jelentésAdatvédelem