Szent István ünnepe

2017.05.09. 10:23

szentistvan

A Mária Rádió 2017-ben is örömmel vállalta Szent István Ünnepének élővé tételét, zarándoklatok kezdeményezésével, szervezésével!

Az ünnepre való ráhangolódásként, s Szent István király tiszteletére indítottuk útjára a Szent István emlékműveket felkereső kampányunkat, valamint a Szent István Rajzpályázatot. A rajzpályázatra, több száz rajz érkezett be, s június végéig küldhetik az ifjú tehetségek. Az emlékművekről határokon innen és túlról kb. 250 fotó érkezett eddig, s ezeket is folyamatosan várjuk június végéig! A képeket az interneten, Facebookon (www.facebook.com/szentistvanunnep) lehet megtekinteni, a keresőbe beírva: Szent István Ünnepe!

Öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy ismét részt vehetünk a Szent István Ünnep élővé tételében!  Minden hívőt és hazafit várunk az idei Szent István Ünnepre, augusztus 20-ra, a Szent István Bazilika elé. Buzdítunk minden magyarországi kegyhelyet, egyházmegyét, az elszakított területek püspökeit, rendeket, s az apostoli élet társulásainak képviselőit, mozgalmakat és lelkiségeket, egyházi és állami iskolákat, a Szent Király Szövetségének településeit, minden önkormányzatot, polgármestereket, s a Mária Rádió egész hallgatói családját szervezzenek csoportokat, s csatlakozzanak zarándokcsoportokhoz s vegyenek részt Szent István Ünnepén! A Mária Rádió kezdeményezi gyalogos, buszos, valamint vonatos zarándoklatok indítását. A zarándoklat üzenete, amely Szent István hitének alapja és munkájának célja volt: csak a keresztény Magyarországnak van jövője. Zarándokoljunk tehát azért, hogy Magyarország újra keresztény legyen.

A 2016 évi nagy létszámra és lelkesedésre való tekintettel Mária Rádiós zarándokcsoportot is indítunk, a Budapesti, Gogol utcai szerkesztőségből is.

A zarándokcsoportok jelentkezését várjuk az online regisztrációs felületen, valamint, e-mailben: szentistvanunnep@mariaradio.hu e-mail címen keresztül, illetve a +36 30 345 8369 – as telefonszámon, Siklósi Bernadettnél.

68