Új műsor - A szeretet öröme

2018.05.16. 17:57
A szeretet öröme címmel új műsor indul a Mária Rádión a Családok Világtalálkozója kapcsán, melyben Bíró László püspök atyával beszélgetünk Ferenc pápa Amoris letitiae buzdítása alapján

Amoris Laetitia című apostoli buzdításában Ferenc pápa kifejezi reményét, hogy a dokumentumot a családok, valamint a családokkal foglalkozó lelkipásztorok gondosan és türelmesen fogják majd tanulmányozni.

Hat csoportbeszélgetésből álló lelkipásztori program segít felkészülni a résztvevőknek a Családok Világtalálkozójára, amelyet idén, 2018-ban Dublinban rendeznek meg. E beszélgetések arra hívják fel a figyelmünket, hogy gondoljuk át az Amoris Laetitia -t, amelyet a két, családról szóló szinódus és az őket megelőző, világméretű konzultáció kapcsán írt Ferenc pápa.

E csoportbeszélgetések témáiról beszélget a műsorvezető Bíró László katolikus tábori püspökkel, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családügyi referensével. Ezek segítenek megérteni Ferenc pápa Amoris Laetitia-ban megfogalmazott megállapításait. Szó lesz majd többek között arról, milyen napjaink családi élete, milyen kihívásokkal kell ma a családoknak szembenézniük,  mire kell odafigyelnünk a gyermeknevelésben.

Műsorszerkesztő: Fodor Endre
Műsoridő: szombat 08:30-08:55 (kéthetente)