1Úton Nemzetközi Zarándoknap

2018.08.02. 19:581Úton

Egy nap, amely megváltoztatja az életed! A Mária Út minden szakaszán egy közös célért, idén az édesanyákért szervez zarándoklatokat a Mária Út Egyesület önkéntesei segítségével 2018. augusztus 25-én. Az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap ötödik éve kerül megrendezésre közel 200 szakaszon Mariazelltől Csíksomlyóig, Esztergomtól Máriagyüdig.

Külön öröm a zarándoknap résztvevői és önkéntesei számára, hogy dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek – aki az esemény fővédnöke - üzenetet küldött a szervezőknek és a zarándokoknak! Bíboros úr üzenetét ITT olvashatják.

Ez a minden évben megrendezendő zarándoknap több száz települést érint Ausztriában, Erdélyben a Felvidéken, Szlovéniában és Magyarországon egyaránt. Az 1Úton Zarándoknap sok ezer ember számára nyújt zarándokélményt melyen keresztül életre kel a csoda: a különféle nemzetiségű, világnézetű emberek egymáshoz, egymás mellett és egymásért zarándokolnak. A mai széthúzó világban átélik az egységet, mely hatalmas lelki jelentőséggel bír.

Az eseményre meghívást kap mindenki, aki késztetést érez arra, hogy egy egész napos zarándoklat keretében, hosszabb vagy rövidebb szakaszt tegyen meg a a Mária Úton. Az 1Úton Zarándoknaphoz kapcsolódhatnak civil szervezetek, egyházi szervezetek, iskolák, közösségek. Az együtt átélt megpróbáltatások által, a közös énekszó erejével és az élen járó kereszt árnyékában a különféle helyekről érkező emberek, csoportok kapcsolatot építhetnek egymással is. A zarándoklás olyan életforma mely lépésről lépésre közelebb visz önmagunk, embertársaink és Isten felé, miközben kinyitja előttünk a világot…

A hozzád legközelebb eső zarándokszakaszt a http://1uton.mariaut.hu honlapon találod meg! Ha barátaiddal, családtagjaiddal, közösségeddel együtt te magad is szerveznél egy zarándokszakaszt erre a napra, írj az info@mariaut.hu vagy a rendezveny@mariaut.hu e-mail címekre.


Itt pedig egy beszámolót nézhettek meg a tavalyi zarándoklatról: