Látogatás Kalocsán

2018.07.05. 15:58


Szent Iván-éj

Június 29-én, Szent Péter és Pál apostolok főünnepén szentmisét közvetítünk Kalocsáról

2018. július 2-án a Mária Rádió stábja baráti látogatást tett Kalocsán Dr. Bábel Balázs érsek atya meghívására.

Az egynapos látogatás Sarlós Boldogasszony főünnepén érseki szentmisével vette kezdetét. Szentbeszéde elején Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek Mária és Erzsébet találkozásáról elmélkedett. Mária hálaéneke alapján Mária boldogságáról beszélt, mely sokkal többet ér és tartósabb mint a mai kor látszat-boldogságai. A prédikációban kiemelte a Mária Rádió jelentőségét is, melyet az üdvösség örömhírének hirdetésében szolgál. 

Hallgassátok meg Dr. Bábel Balázs érsek szentbeszédét Sarlós Boldogasszony főünnepén az alábbi lejátszóra kattintva:A szentmise után Vörös Márta érseki főépítész vezetett körbe minket a főszékesegyházban bemutatva a templom művészettörténeti kincseit, valamint a közelmúltban zajló ásatások és felújítások nagyszerű eredményeit.

A délelőtt további részében megtekinthettük az Érseki Könyvtár kiállítását. Rövid ebéd után tovább folytattuk az érseki központ megtekintését az Astriceum Érseki Múzeummal. A múzeumban Prokop Péter papfestő nemrég nyílt kiállításának csodálatos festményeire csodálkozhattunk rá, valamint az előző kalocsai érsekek liturgikus ruhatárát bemutató Ars Sacra – Ars Liturgica kiállításon ismerhettük meg, hogyan változtak az érseki öltözékek az évszázadok során. Szekeres Erzsébet textilművész Gyümölcsoltó Boldogasszony című kiállítása is egyedülálló a maga nemében a magyar szentek és boldogok szövött arcképcsarnokával.

Képek a látogatásról: