Mindenszentek és Halottak napja a Mária Rádióban

2018.10.31. 17:20


temeto

November 1-jén közös napon ünnepeljük az összes szentet, vagyis valamennyi megdicsőült lelket, akikről sokaságuk miatt egyházi naptárunk külön, név szerint nem emlékezhet meg. Mindenszentek ünnepe a kötelező egyházi ünnepek közé tartozik, ezért a hívek számára előírás a szentmisén való részvétel.

A Mária Rádióban november 1-jén, Mindenszentek főünnepén reggel 9 órától szentmisét közvetítünk a Farkasréti Mindenszentek templomból. A szentmisét bemutatja Verőcei Gábor atya.

13 órától Aktuális című műsorunkban Begyik Tibor osztja emg önökkel gondolatait Mindenszentek főünnepéről.

Este 20:16-tól Tóth Pál, a PPKE Kommunikációs Intézetének volt vezetője lesz vendégünk, aki jelenleg a Fokoláre Mozgalom Firenzei Sofia Főiskolájának tanára, előadója kommunikáció szakon. Feleségével, Judittal "Mindenszentek Ünnepének" üzenetéről beszélgetünk, többek között olyan kérdésekről, mint:
Miként valósíthatom meg önmagamat?
A "szentség" individualista út vagy vannak közösségi vonatkozásai is?
Mit jelent közösségileg növekedni, szentté válni?

Este 10 órától Béri László Renátó atya szentbeszédét hallhatják az életszentségről, mely mindnyájunk hivatása.

November 2-án tartjuk a halottak napját. Ezen a napon a katolikus egyház ünnepélyesen minden elhunytról, de különösen is a tisztulás állapotában levő szenvedő lelkekről emlékezik meg.

Halottak napján a Mária Rádió 8:30-tól Otthon a családban című műsorunkban is az elmúlást érintjük, Kampfmüller Sándor atya, kórházlelkésszel beszélgetünk az Esztergom - Budapesti Főegyházmegye budapesti kórházlelkészségének a tevékenységéről.

Szentmisét 9 órától közvetítünk az elhunytakért az újlipótvárosi Árpádházi Szent Margit templomból.

13 órakor Fülöp Ákos atya mutat be szentmisét itt a Mária Rádió kápolnájában az elhunyt Mária Rádiós adományozókért, önkéntesekért.
Imádkozzatok ti is velünk!

15 órától az Irgalmasság óráját a budai Szent Vér-kápolnából közvetítjük. Ajánljuk elhunyt testvéreink lelkét Jézus irgalmas szívének! Bajzáth Ferenc atya elsőpénteki szentmiséjét is közvetítjük a Szent Vér-kápolnából 15:15-től.