HIVATALOS! - Ferenc pápa Csíksomlyóra látogat

2019.01.11. 11:32


papa_honlap_uj


Ferenc pápa 2019. május 31. és június 2. között Romániába látogat. A három napos út során ellátogat Csíksomlyóra is.

Január 11-én a Szentszék szóvivője, Alessandro Gisotti hivatalosan is bejelentette Ferenc pápa romániai látogatását. Klaus Iohannis államfő, az állami hatóságok és a romániai katolikus egyház meghívására válaszolva Őszentsége Ferenc pápa apostoli látogatásra jön Romániába. Ferenc pápa apostoli útja elsődlegesen lelkipásztori jellegű, ám fontos ökumenikus vonatkozással bír. A látogatás mottója – Menjünk együtt! – is erre utal. A Szentatya a három napos út alatt ellátogat Bukarestbe, Jászvásárra és Balázsfalvára, valamint Csíksomlyóra, a Mária-kegyhelyre.

A román és magyar püspökök egyaránt örömmel és hálával fogadták Ferenc pápa új látogatását, bíztatva, hogy a hívek és minden jóakaratú ember csatlakozzon az imádságukhoz, hogy ez az esemény gazdag gyümölcsöket hozzon a keresztények lelki élete számára és az egész társadalom számára.

Ferenc pápa a második pápa, aki Romániába látogat - 1999 május 7. és 9. között  Szent II. János Pál látogatott elsőként Romániába –, de ő lesz az első, aki Erdély szívébe, Csíksomlyóra is elmegy. Nem véletlen, hogy Csíksomlyóra is ellátogat Ferenc pápa, hiszen eleddig minden apostoli útja során meglátogatott egy Mária-szentélyt.

Az apostoli látogatás programját hamarosan közzéteszik.

A látogatás logója Szűz Máriát ábrázolja, aki palástja alá gyűjti Isten népét. Szent II. János Pál ezt a földet a Szent Szűz kertjének hívta 1999-es látogatásakor. Ferenc pápa látogatása is Máriás jellegű, különösen, hogy ellátogat Csíksomlyóra.

A Szentatya apostoli útjainak szokásához híven szentmisét fog celebrálni a Mária-kegyhelyen: Csíksomlyón június 1-jén, szombaton a somlyói nyeregben mutat be szentmisét, hogy kérje a Csíksomlyói Szűz Mária áldását.

logo_uj

<>