Michael August Blume apostoli nuncius látogatása a Mária Rádióban

2019.01.30. 16:47


nuncius_honlap


Január 27-én Michael August Blume érsek atyát, a Szentszék magyarországi apostoli nunciusát láthattuk vendégül a Mária Rádióban.

Lépes Lóránt atya, a Mária Rádió műsorigazgatója körbevezette érsek atyát a Mária Rádióban, majd röviden bemutattuk a Mária Rádió történetét nuncius úrnak, aki már előző szolgálati helyén, Ugandában kapcsolatba került a Mária Rádióval. Bemutattuk jövőbeli terveinket is, többek közt az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készületünket.

Rövid interjút is készítettünk vele, melyben életéről, hivatásáról beszélt. Érdekesség, hogy Michael érsek atya felmenői közt magyarok is találhatók. Nagymamája Magyarországról, a Sopron melletti Himodról vándorolt ki az USA-ba.

További magyar vonatkozás, hogy szülővárosában, South Bendben pedig a Magyarok Nagyasszonya templomba járt gyermekként, majd itt is szentelték pappá. A templomot Prokop Péter Magyarok Nagyasszonyát ábrázoló freskója díszíti. Nuncius atya beszélt eddigi magyarországi tapasztalatairól: járt ősei falujában, Himódon, de találkozott már roma közösségekkel is, elmondta, hogy számára is igen fontos a cigánypasztoráció kérdése.

A nuncius úr így köszöntötte a Mária Rádió hallgatói családját:

Szeretnék köszönetet mondani minden hallgatónak, mindenkinek, aki támogatja a Mária Rádiót, és azoknak is, akik önkéntességükkel segítik működését. Ez egy igazán csodálatos megnyilvánulása az Egyháznak.


Szűz Mária befogadta Isten Igéjét Gábor angyal szavára, szívében hordozta, majd egyszülött fiaként adta nekünk Isten Igéjét.

Ez történik velünk is: Mária lelkületével mi is oda akarunk figyelni Isten Igéjére, mi is forgatni akarjuk azt a szívünkben, újra és újra, ahogyan Mária tette, és mi is tovább akarjuk adni Isten Igéjét testvéreinknek.

Így folytathatja mindenki tovább ezt, aki a Mária Rádiót hallgatja, küldetésben járó tanítványként saját otthonában, a munkahelyén, s mindenütt, amerre jár.

 

Mária Rádió • 1133 Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu
PartnereinkImpresszumKözhasznúsági jelentésAdatvédelem