Meghívó a tapolcai Cursillóra

2019.04.12. 15:58


cursillo


Szeretettel hívunk a tapolcai cursillóra, mely egy három napos bentlakásos lelki hétvége, csütörtök 17:30-tól vasárnap 17 óráig tart.

Helyszíne: Templomos Zarándokház (8300 Tapolca, Templom tér 2.)

Férfi: 2019. május 16-19.

Kérjük, hogy részvételi szándéka esetén a jelentkezési lapot küldje el nekünk e-mailben vagy postai úton. A visszaigazolást követően egy részletes válaszlevélben fogjuk ismertetni a legfontosabb tudnivalókat.

Jelentkezés: ITT

Címünk:

Cursillo Titkárság / Récsey Zsuzsanna,
8200 Veszprém, Egry József utca 35.
☎️ 30/227-0784, 88/427-369;
✉️
zsuzsa@recsey.com

Röviden a cursillóról

A Cursillo (spanyol eredetű szó, ejtsd: ’kurzijjó’) magyarul a kereszténységről szóló rövid tanfolyamot jelent. Segítségével a vallásosak, de a hittől, egyháztól távol lévők, a „maguk módján istenhívők” is átélhetik a kereszténység élményét, megtalálhatják a választ a ma kérdéseire. Hazánkban nemzedékeknek alig volt módja megismerni ezt az éltető erőt, a kereszténységet. Ezt a hiányt igyekszik bepótolni a Cursillo, ami egy rövid, intenzív, bentlakásos rendezvény. A Cursillo mindenkihez szól: a keresők válaszokat kapnak, a hitetlenek hitet találnak, a hívők pedig tetterőt, bátorságot merítenek.

A Cursillót a Katolikus Egyház szervezi: mára húszezernél több ember végezte el hazánkban. A rendezvény csütörtökön 17:30-tól vasárnap 17 óráig tart, komfortos szállással, teljes ellátással. Külön meghatározott részvételi díj nincs.

A cursillót a résztvevők és a már Cursillót végzettek adományai finanszírozzák, ezzel biztosítva mindenki számára a részvétel lehetőségét. (Az adományokat a helyszínen vagy csekken lehet befizetni.)

A Cursillo inkább egy egész életre szóló lelki élmény a résztvevőknek, mint tudás megszerzése, bár az is. Szemük előtt új világ nyílik meg: az ember ráeszmél létének óriási értékére: hogy tudniillik Istennek gyermeke. Ez a találkozás nem más, mint egy személyes vallásos élmény. A Cursillót nem lehet könyvekből megtanulni, vagy megmagyarázni. Hogy mi a Cursillo, azt csak az érti meg, aki átélte.

A Cursillo nem csak a vallásos embereknek való. Mondandója a tapasztalatok szerint a résztvevők nemétől, családi helyzetétől, korától, képzettségétől és társadalmi helyzetétől; sőt felekezetétől, vallásossága mértékétől függetlenül is hatásos, érvényes és lelkesítő. A Cursillo a tapasztalatok szerint örömteli, magasztos élmény. Lelkesíti és aktivizálja az embert, tettekre sarkall, hogy magunkat és környezetünket is jobbá tegyük.

A Cursillo új barátságokkal és új közösségekkel is megajándékozza a résztvevőket.

A Cursillót külön tartjuk a férfiak és külön a nők számára.

A Cursillo célja és ideája, hogy az erkölcs megerősítésével javuljanak a közállapotok, és Magyarország újra keresztény legyen.

Jelentkezés: ITT

Részletesebb ismeretekkel szolgálnak a cursillós közösség önkéntes munkatársai:
- Dr. Szabó Tamás; 30/4676444; szabotamasdr@invitel.hu
- Récsey Zsuzsa, 30/227-0784; zsuzsa@recsey.com

www.cursillo.hu

Mária Rádió • 1133 Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu
PartnereinkImpresszumKözhasznúsági jelentésAdatvédelem