A Mária Rádió nagyszombati műsorai

2019.04.15. 14:46


nagyszombat honlap


Nagyszombaton az Egyház Krisztus szenvedéséről és haláláról elmélkedik a szentsír előtt időzve. Hallgassátok a Mária Rádiót ezen a napon is!

8.30-tól Dér Katalin a Római levél 6. fejezete alapján fog beszélni arról, mit is jelent meghalni Jézussal, meghalni a bűnnek, feltámadni Vele és élni Istennek. Hogyan tudjuk ezt megtenni a gyakorlatban? Mit jelent ugyancsak Pál, a Róm 6 kifejezése: Jézus hasonlatosságára meghalni, és hogyan tudjuk gyümölcsözően szemlélni a keresztet?

9 órakor Nagyszombat saját életünkben című műsorban, Botos Katalin közgazdász professzor osztja meg személyes élményeit.

10 .50-től Sajgó Szabolcs atya a szemlélődő imáról fog beszélni a Nagyszombat csendjében műsorban.

Nagyszombati beszélgetést hallhatnak Huszár Lőrinc ciszterci atyával 13 órakor.

17.10- kor a Mégis szeretni műsorunkban Gyökössy Endre tanításáról hallhatnak néhány szót.

Este 18 órakor Pál József vendégeivel beszélget a Nagyszombati virrasztás hagyományairól.

Vácról  a Nagyboldogasszony székesegyházból közvetítjük a Húsvéti vigília-szertartást 20.30-tól.

***

Nagyszombat a gyász napja, Jézus most sírban fekszik egy nagy kővel elzárva. Nagyszombaton egész nap lehetőség van imádságra a szentsír előtt. Ezen a napon készülődünk a feltámadás örömére. Ilyenkor betölti lakásainkat, családjainkat és szívünket a csend, amely segít Krisztus szeretetének-halálának titkában elmélyedni. Nagyszombat – Jézus a sírban pihen, a hívek felkeresik a templomokban felállított szentsírt.