Ferenc pápával találkozott Böjte Csaba testvér és zarándokcsapatunk

2019.05.09. 10:12

Csaba testvér és Ferenc pápa

Ferenc pápával találkozhatott Böjte Csaba testvér és 30 fős gyermekkórusa a Mária Rádió és a Mária Út közösen szervezett zarándoklata során május 8-án.

A résztvevők szerdán a pápa általános kihallgatásán vettek részt, aki az audiencia végén személyesen köszöntötte a Mária Rádió és a Mária Út közös zarándoklatának résztvevőit is, nagy meglepetésként pedig a pápa a köszöntésre magyarul válaszolt. Az üdvözlésről képek és videó is készült, valamint a pápa áldását is adta a zarándokcsoportra.

Az audiencián részt vett Kovács Gergely okleveles posztulátor, a magyarországi Mindszenty-alapítvány képviselője, a bíboros boldoggá avatási eljárásának helyettes posztulátora.

Elmondta, hogy Esztergom és Csehimindszent közös ajándékaként átadták Ferenc pápának Mindszenty bíboros esztergomi szobrának kisebb másolatát, valamint egy ereklyéskövet is. „Amikor a pápának elmondtuk, hogy a magyar egyház és a magyar nép mennyire várja Mindszenty bíboros boldoggá avatását, a pápa azt mondta, a bíboros mártír volt”- számolt be Kovács Gergely.

Csütörtökön a vértanú Szent Istvánról elnevezett Santo Stefano Rotondo római körtemplomban misét mutatnak be Mindszenty József halálának évfordulóján, melyen a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekkórusa énekel és zarándokcsoportunk is részt vesz rajta.

Legközelebb Erdélybe szervez 11 napos zarándoklatot a Mária Rádió és a Mária Út közösen Böjte Csaba testvérrel. A zarándoklat május 31-től június 10-ig fog tartani. A program részeként Székelyföld csodálatos látványosságai mellett többek között a résztvevők ott lehetnek Ferenc pápa csíksomlyói szentmiséjén és természetesen a búcsún is. A zarándoklatra még lehet jelentkezni, most kedvezményesen május 7-17. között az alábbi linken!

Jelentkezés Csaba testvér erdélyi körutazására!

(Kép forrás: Vatican Media)
Mária Rádió • 1133 Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu
PartnereinkImpresszumKözhasznúsági jelentésAdatvédelem