Új frekvenciákat nyert a Mária Rádió

2019.05.13. 13:00


freki_honlap


Keszthelyen az FM 93,4-es, Gödön az FM 97,3-as, Törökbálinton az FM 97,6-os frekvencián szólalhat meg fél éven belül a Mária Rádió.

A munkatársak, önkéntesek és hallgatók nagy örömére a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2019. szeptember 28-i napi ülésén arról döntött, hogy a Keszthely 93,4 MHz helyi frekvenica pályázatának nyertese a Mária Rádió. 2019. április 30. napi ülésén pedig arról döntött, hogy a Göd FM 97,3 MHz körzeti rádiós, és a Törökbálint FM 97,6 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek vonatkozásában a Mária Rádió nyerte a vételkörzet-bővítéses frekvenciapályázati eljárást. Ez azt jelenti, hogy a három új frekvencián a Mária Rádió központi, Budapest FM 88,8 MHz adása fog szólni  a teljes adásidőben.
A frekvenciák esetében a szerződéskötési eljárás megindult.

Szabó Tamás, a rádió elnöke megköszönte munkatársainak a sikeres munkát, az NMHH-nak pedig a döntést. Mindig hangsúlyozza, hogy a Mária Rádió feladata az Isten Igéjének terjesztése, s hogy ez a legfontosabb ma, mert vallja Izaiás szavaival, hogy ha nem hiszünk nem maradunk meg. Ez egyenlő azzal, ha hiszünk, megmaradunk. A hit viszont hallásból ered, ezért sorskérdés az Isten igéjének terjesztése.

Lépes Lóránt atya, a Mária Rádió műsorigazgatója a rádió Hallgatói Családjának elmondta: „Nagy örömet szeretnék bejelenteni, hiszen bővül a Hallgatói Családunk, rövidesen megszólal a Mária Rádió Keszthelyen, Törökbálinton és Gödön is. Üdvözöljük az új testvéreket, örülünk nekik, hogy velünk lesznek és velünk együtt fogják építeni majd az Isten országát. Ez nagy öröm az egész Mária Rádió számára, már a meglévő kedves testvéreink számára is, hiszen a Szűzanya Rádiójának az a célja, hogy egyre inkább terjedjen az örömhír, missziós küldetésünk van. Az hogyha sikerül egy-egy újabb frekvenciát megnyerni pályázatban, ez is azt jelenti, hogy növekszik az Egyház, növekszik a Mária Rádió családja. Valójában ez bizonyos értelemben megkoronázza a mi működésünket, a mi igyekezetünket, szolgálatunkat. Az örömömet szeretném kifejezni ezzel kapcsolatban, ugyanakkor mindig egy új frekvencia egy újabb kihívást is jelent, hogy igyekezzünk egyre hitelesebbek lenni, egyre jobb műsorokat készíteni. Tehát köszönjük szépen az Önkénteseink szolgálatát és kérem, hogy jelentkezzenek még többen, az új vételkörzetből is várunk majd segítséget. Bizonyára a Hallgatói Család ott is fogja támogatni majd a Mária Rádiót, de természetesen ez időbe telik, amíg megismernek bennünket és már otthon is tudják hallgatni a környezetükben, tehát ebben is kell, hogy segítsük őket. Szóljunk az ismerőseinknek, főleg akik Keszthely, Törökbálint és Göd közelében élnek, hogy készüljenek erre, örüljenek ennek, és remélhetőleg néhány hónapon belül megfog szólalni ezeken az új helyeken is a Szűzanya hangja.”

A Mária Rádió új frekvenciákon való megszólalása azon múlik, hogy a három db rádióadó állomás berendezéseinek beruházási költségére összegyűljön a megfelelő összeg. A kialakult gyakorlat alapján 1db ilyen adóállomás beruházási költsége kb. 10-11 millió Ft. Így kb. 30-33 millió forintra lenne szükség ahhoz, hogy mindhárom frekvencián elindulhasson a Mária Rádió sugárzása.

Ez az összeg jelenleg nem áll a rádió rendelkezésére. Amennyiben Ön is szeretné támogatni a Mária Rádió három új frekvenciájának elindulását és ezzel a Rádió missziós munkáját is, úgy célzott adományát várjuk a Mária Rádió Közhasznú Egyesület bankszámlájára (10918001-00000069-12310000).

Köszönjük, hogy Ön is támogatja a Mária Rádió terjedését!

www.mariardio.hu/adomany

86
Mária Rádió • 1133 Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu
PartnereinkImpresszumKözhasznúsági jelentésAdatvédelem