Mariathon a Mária Rádióban május 16-17-18-án

2019.05.13. 14:52


mariathon2019_honlap

Támogassuk közösen a Mária Rádió afrikai misszióját!

Csak legyen gondunk a szegényekre, ennek viszont igyekeztem is eleget tenni. (Gal 2,10)   

A Mária Rádió három napos adománygyűjtést tart a Mária Rádió afrikai missziójáért.

A világban terjed a modernizmus, amely az Egyházat csupán humanitárius szervezetnek tartja. Ezzel szemben a Mária Rádió hangoztatja, hogy a kereszténység kinyilatkoztatott vallás. A Mária Rádió kitűnik a vallási médiumok közül, mivel a megtérést hirdeti, eléri a szíveket. Az emberek követik az igaz apostolokat, az igaz papokat, a hiteles keresztényeket. Segítsük a Szűzanyának! Legyünk meggyőződve arról, hogy ha segítjük a Mária Rádiót imával, önkéntes szolgálattal, vagy anyagilag, ezzel a katolikus hit terjedését mozdítjuk elő. A Mária Rádió nem emberi mű, hanem „mennyei projekt”.
afrikai_radiok_honlap
Sok gazdasági és politikai probléma van Európában. Az öreg földrészen ennek ellenére erősödik, növekszik és terjed a Mária Rádió. Az európai Mária Rádiók tudnak leghatékonyabban bekapcsolódni a Szűzanya missziójába.

A Mária Rádió missziója, hogy minél több olyan embert vezessen Krisztushoz, aki még nem tapasztalhatta az Ő magával ragadó erejét. Mi már tudjuk, hogy hittel, imádsággal és ezáltal Isten kegyelmével a legnagyobb megpróbáltatások közepette is hatalmas erőt tudunk kapni. Krisztus által a leglehetetlenebbnek tűnő dolgokat is meg tudjuk valósítani. Azonban vannak a világnak olyan részei, ahová a keresztény értékek, hitünk tanításai objektív okokból csak nagyon nehezen tudnak eljutni. Afrika pontosan az ilyen helyek közé tartozik.

mariathon__afrikai_gyerekek

A legtöbb afrikai országban mély szegénység uralkodik, az étkezés pedig egy olyan luxus, amit nem mindenki engedhet meg magának. Egészen kicsi gyerekeket fenyeget az éhhalál és a mindennapos betegségek, hiszen az orvosi ellátás sok helyen nem biztosított. Mindezek miatt pedig az agresszió kezdi átvenni az uralmat, így egyre több a háborús övezet a kontinensen és a keresztényüldözések száma is egyre magasabb. Missziós munkával azonban ez megváltoztatható.

A misszió nemcsak imádkozni, hanem élni is segít, méghozzá egy olyan életet, ahol a krisztusi szeretet irányítja az emberek cselekedeteit. Hiszen a világ csak akkor tud változni a jó irányba, ha az emberek gondolkodása is megváltozik. A keresztény életfelfogás a legemberibb, a leginkább szeretetteljes, ami a legjobban tudja segíteni az embereket a békés együttélésre és egymás támogatására itt a Földön. Fontos tehát, hogy oda is el tudjuk juttatni a Szűzanya rádiójának üzenetét, ahol talán az egyik legnagyobb szükség van erre.

Böjte Csaba testvér nemrég tért haza Afrikai látogatásából, ahol Ő maga is hatalmas szegénységet tapasztalt. Olyan országokban járt, ahol a rendőrök is kéregetnek és a legkisebb tárgyak is hatalmas értékként vannak megbecsülve. Az emberek viszont szeretnének boldogan, kiegyensúlyozottan élni, szomjazzák a hitet. Csaba testvér is biztatott mindenkit, hogy merjünk kilépni a mi saját kis falaink közül és merjünk távolabbi embertársaink felé is segítő szándékkal fordulni.

A fejlődő országok sok rádióállomása kap segítséget a Mária Rádió Világcsaládjától az induláshoz és működésre, fejlesztésre. Ezek a rádiók a legfiatalabb családtagjaink, vagy azok, akik még mindig nehézségekkel küzdenek, hogy fedezzék a műsorok készítésének költségeit.
A Világcsalád figyel ezekre a gondokra és végigkíséri a gazdasági önállóság és a teljes önálló irányítás céljainak megvalósítását. Afrikában jelenleg 22 országban van jelen a Mária Rádió. Tanzániában és Togóban már saját anyagi forrásaikból működik. A közeljövőben 10 afrikai Mária Rádiónak van reális esélye, hogy önfenntartó legyen. A Világcsalád szolgálatát segítve a magyarországi Mária Rádió három napos adománygyűjtést tart a Mária Rádió afrikai missziójáért május 16-17-18-án, amelyben a (06 1) 999 44 30 telefonszám hívásával kapcsolódhatnak be.

afrikai_logo_mariathon

Ismerjük meg közelebbről afrikai testvéreink életét, hitét és legyünk részesei együtt egy világméretű összefogásnak, hiszen ha ezekben a napokban imával és adománnyal is támogatjuk Mária Rádió Világcsalád afrikai misszióját, a Szűzanya munkatársaivá válunk.

Mária Rádió • 1133 Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu
PartnereinkImpresszumKözhasznúsági jelentésAdatvédelem