Imaháttér a bangladesi sziámi iker kislányok műtétjéért

2019.07.29. 10:18

bangl

 

Friss hírek a kislányokról:

"Rabeyán – aki már 5 nap után magához tért, s azóta fejlődik, beszél és játszik, így már elhagyhatta az intenzív osztályt – 5 órás sebészeti beavatkozást, koponyarekonstrukciós műtétet és hegplasztikát végeztek orvosaink Pataki doktor vezetésével szeptember 11-én.


Rukayánál a végső szétválasztó műtét utáni 33. napon súlyos agyi bevérzés lépett fel. Ennek oka a korábban eredményesen kezelt fertőzéses szövődmények visszatérése miatti véralvadási zavar. Következményképpen az addig folyamatosan javuló állapotú, a tudathatárt elérő gyermeknél jelentős állapotromlás alakult ki, ugyanakkor a végtagjait jelenleg is képes mozgatni, szemét kinyitni. Nála a felépülés várható mértékének tekintetében felelős nyilatkozat most még nem tehető.  "

 

Ez már jó előjel, de továbbra is kéri Dr. Csókay András az imákat, hogy a kislányok minél hamarabb felépüljenek!


A Cselekvés Alapítvány magyar orvoscsapata sikeresen szétválasztotta a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikreket augusztus 1-jén a dakkai központi katonai kórházban.
A mostani végső szétválasztás a műtétsorozat harmadik fázisa volt dr. Csókay András idegsebész, agykutató vezetésével.  Az orvostudományi áttörést jelentő, agyi érszakasz-szétválasztás korábbi műtétei 2018 februárjában és augusztusában voltak.

Amellett, hogy sikerült megteremteni a jobb élet lehetőségét a két hároméves kislánynak, a lépések külön is tudományos jelentőséggel bírnak: új kezelési lehetőségek előtt nyitják meg az utat. 
Csókay András a Mária Rádiónak ezt az üzenetet küldte augusztus 1-én reggel: Most végeztünk a műtéttel, 26 óráig tartott a beavatkozás. Alig élünk, a gyerekek állapota stabil. Köszönöm az óriási imahátteret a Mária Rádiós családnak." 
Az imaháttérhez  több 10 ezren csatlakoztak, támogatva Csókay Andrást és csapatát.

Csókay András a Mária Rádió önkéntes műsorszerkesztője, Hit, értelem, gyógyulás című műsora 7 éve hallható a Mária Rádióban.

Imádkozzunk továbbra is az ikerlányokért, az orvosi csapatért és az operáció utáni fázis sikeréért!

 

Rabeyebren

 

Augusztus 9-én az alábbi közleményt adta ki a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány:


Magához tért a szétválasztott sziámi ikrek egyike, a másiknak is önálló a légzése


 

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata által szétválasztott, stabil állapotú hároméves kislányok egyike magához tért: Rabeya mozgatja a végtagjait, felismeri édesanyját, figyeli a környezetét.

 

Rukaya változatlanul altatás és légzéstámogatás alatt áll, de immáron önálló légzéssel. A többnapos mélyaltatás a felépülési folyamat szakmailag megszokott velejárója egy ilyen összetett és hosszadalmas műtét után, mint a több mint 30 órás koponya- és agyszétválasztás. A pozitív fejleményeket az elkötelezett szakmai és tudományos munkának, illetve a kapott lelki támogatásnak köszönhetjük. Jelenleg a magyar aneszteziológusok munkájára van a legnagyobb szükség. Továbbra is hálásak vagyunk mindenkinek, aki drukkol és imádkozik az ikrekért. Az augusztus 1-jén és 2-án végzett maratoni műtétet követően orvosaink egy része Bangladesben maradt további önkéntes munkára: idegsebészeti és plasztikai sebészeti operációk elvégzésére, valamint szakmai előadások megtartására. Alapítványunk alapítói – Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész, a műtétsorozat koordinátora és a plasztikai sebészeti team vezetője, és Dr. Csókay András, a végső szétválasztást vezető idegsebész – s aneszteziológiai teamünk vezetője, Dr. Csapody Marcell továbbra is a gyermekek mellett van Dakkában.

 

Sziamiikrek

 

Fotó és videó kredit: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

 

 

Imádkozom a műtét sikeréért!


Hallgassák meg Csókay András és Szabó Tamás beszélgetését a műtétről és az imaszándék kéréséről!

86
Mária Rádió • 1133 Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu
PartnereinkImpresszumKözhasznúsági jelentésAdatvédelem