Táv-önkéntes toborzás

2020.06.08. 15:27

Segítse a Mária Rádiót, akár otthonról!


"A Mária Rádiót önkéntesi szolgálat működteti. A modern technika segítségével e szolgálat távmunka formában is végezhető. Ez jelentősen megkönnyíti feladatok elvégzését és kitágítja a résztvevők körét, hiszen az utazásra szánt idő megtakarítható illetve a mozgásukban korlátozottak is bekapcsolódhatnak a Mária Rádiós szolgálatba.


Rengeteg önkéntes tevékenység végezhető távmunka (otthonról végezhető) formában a Mária Rádióban. Ezek ismertetésére és az ezekre vállalkozók toborzására egy egész adásnapot szánunk június 24-én szerdán.


A táv-önkéntes szolgálatra az alábbi űrlapon lehet jelentkezni:

 


Az alábbi táv-önkéntes feladatokra keresünk embereket:

 

Riporter: külső helyszínen is készíthetők riportok ( jó minőségű okostelefonnal vagy diktafonnal ), illetve otthonról internetes konferenciaalklamazás (pl. skype, zoom, googlemeet) segítségével.

 

Asszisztens: a műsorkészítőkkel való telefonos egyeztetés alapján egy internetes táblázatba kell adminisztrálni, hogy mikor milyen műsortartalom készül el illetve kik lesznek a riportalanyok. Interneten végez keresést (pl. gyűjtse össze a pest megyei kórházak vezetőinek telefonszámát, e-mail címét), amelyet egy táblázatban rögzít.

 

Hírszerkesztő: megadott hírfeületekről gyűjti össze a legfontosabb híreket és rövidítve, rádiós felolvasásra alkalmas formában elküldi egy megadott e-mail címre.

 

Hírolvasó: e-mailben kapott hírszövegeket felolvas és rögzít otthonában (jó minőségű okostelefonnal vagy diktafonnal), majd feltölti a Mária Rádió internetes tárhelyére.

 

Gépelő: Mária Rádiós műsorok szövegét legépeli írásban. A hanganyagokat internetes tárhelyről tölti le és a szöveget e-mailben küldi vissza.

 

Online stúdiótechnikus: Külső helyszíni közvetítések adásba kapcsolása távoli asztali kapcsolattal. A jelentkezőket online vagy személyes beszélgetést követően oktatóvideókon keresztül képezzük ki az elvégzendő feladatokra. Hangtechnikai ismeret előny, de nem kritérium. A feladat elvégzéséhez stabil internetes kapcsolat szükséges.

 

Hanganyag vágó: Felvételek vágása otthonról megadott szempontok alapján. Vágószoftver használatát videókon keresztül oktatjuk.

 

Videóvágó: Videós anyagok vágása otthonról, megadott szempontok alapján. A videóvágó szoftver használatát videókon keresztül oktatjuk. (Számítógép és internet szükséges hozzá)

 

Telefonos kapcsolattartó: Budapesti stúdiónkból, vagy otthonról telefonos megkeresésekkel segíti a Mária Rádió promóciójának hatékonyságát. A szükséges eszközöket biztosítjuk (otthoni munkára csak abban az esetben tudjuk, ha heti szinten több órát tud valaki vállalni).

 

Adatgyüjtő: Különböző online szereplő kapcsolati információk kigyüjtésében és Excell táblázatok létrehozásában segít, azokat kezeli és a benne szereplő információk naprakészségét biztosítja. (Szükséges Excell, vagy hasonló, táblázatkezelő program ismerete, valamint internet elérés.)

 

Grafikus: Segít a képek szerkesztésében az online felületeinkre, Facebook posztokhoz képeket készít, plakátokat tervez. (Grafikai program ismerete szükséges)

 

Promóciós asszisztens: Táblázatok, dokumentumok formai szerkesztése, a promóciós munkafolyamatok segítése otthonról, kapcsolattartás a promóciós önkéntesekkel.

 

Online toborzó: Alanyokat keres videós anyagok felvételéhez, a felvételt elkészíti, vagy megszervezi azok elkészítését és elküldi a kész anyagokat.

 

Mária Rádió • 1133 Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu
PartnereinkImpresszumKözhasznúsági jelentésAdatvédelem