Mit tehetünk a járvány alatt? - Böjt és imádság

2020.11.09. 16:51

A járvány második hullámának idején sokan feltesszük magunknak a kérdést: mit is tehetünk, hogy javuljon a helyzet?

 

Legtöbbünknek van a koronavírus áldozatai között, akit személyesen is ismertünk, vagy közelebbi barátaink, rokonaink közül fekszik valaki kórházban, akiért aggódni kell. A tudósok és az egészségügyi dolgozók munkája, mindenkinek az elővigyázatossága és az önfegyelme mellett amire szükség van: az imádság és a böjt!

 

Minden ember, azokat is, akik nem keresztények, arra hívunk, hogy a maga módján csatlakozzon a karácsonyig tartó 40 napos böjti felhívásunkhoz (a vasárnap sosem böjti nap)! Magának a böjtnek a gondolata a szlovák püspököktől ered, külön is szép gesztus, ha mi is bekapcsolódunk!

 

Ezen felül a Mária Rádió hallgatói családja vállalkozzon arra, hogy mindent megtesz a koronavírusban elhunytak üdvösségéért! Nyerjünk teljes búcsút és ajánljuk fel minden egyes elhunytért. Ha jól körülnézünk, talán csak a Mária Rádió hallgatói családja az a közösség az országban, amelyik képes arra, hogy - amennyire rajtunk áll - a járvány következtében elhunyt minden egyes ember üdvösségéért megteszünk mindent, függetlenül attól, hogy az illető keresztény volt-e vagy járt-e templomba.  Legyen ez a Mária Rádió hallgatói családjának a szolgálata amit megtesz a mai magyar társadalomért, hogy az is, aki nem hívő, tudhassa azt, hogy az ő hozzátartozójáért, vagy ha ő maga lesz a vírus áldozata, akkor külön személy szerint érte is valaki megtette, amit az ember üdvösségéért tenni lehet.


Az alábbi néhány ponttal mindenki hozzájárulhat a járványhelyzet javulásához:


♦ Novemberben ajánljuk fel a teljes búcsút egy koronavírusban elhunyt lelki üdvéért
Egy nagyon szép gesztus és egyben hatalmas segítség lehet, ha a teljes búcsút felajánljuk egy olyan testvérünkért, aki a koronavírus áldozatává vált. A teljes búcsú elnyerésének pontos részleteit a felsorolás után felsoroltam.
Ide kattintva tudja jelezni, hogy csatlakozott kezdeményezésünkhöz!


Újraindítottuk imahátterünket a járvány megfékezéséért
Hitünk szerint az egyik legfontosabb, amit tehetünk az, hogy imádkozunk. Imádkozunk a járvány megfékezéséért, a betegek állapotának javulásáért és a koronavírus áldozatainak lelki üdvéért.

 

♦ Szigorú böjtöt javaslunk a koronavírusos betegekért felajánlva karácsonyig 
A szlovák püspökök kezdeményezéséhez kapcsolódjunk be mi is! A böjt részleteiről lejjebb találhat további részleteket. Amellett, hogy orvosok is ajánlják a böjtöt, jellemileg is kiemelkedő szerepe van, hiszen fegyelmezettségre tanít, ami a jelenlegi helyzetben az egyik legfontosabb dolog.
Ide kattintva tudja jelezni, hogy csatlakozott a böjthöz!


♦ Mozogjunk rendszeresen, figyeljünk a C és D vitamin bevitelre és tartsuk be a szabályokat
Bizony sokszor kellemetlenségekkel járnak a szigorodó szabályok, mégis fontos, hogy betartsuk Őket, hiszen nem csak magunkért, de a környezetünkben élőkért, sőt a velünk együtt utazó testvéreinkért is felelősek vagyunk. A rendszeres mozgással és a fokozott vitamin bevitellel erősíthetjük immunrendszerünk, a szabályok betartásával pedig megelőzhetjük a vírus további terjedését!

♦ Adjunk hálát az örömteli, pozitív dolgokért melyeket a járványidőszak alatt kaptunk
Rengeteg negatív hozadéka van a koronavírusnak, ezért hajlamosak vagyunk megfeledkezni azon eseményekről, melyekért hálát adhatunk az Úrnak. Javaslom, hogy minden nap csupán néhány percet szakítsunk arra, hogy felsoroljuk az adott nap számunkra örömteli perceit. Ez segít a félelem és a szorongás legyőzésében is, mely szintén immunerősítő!

 

A teljes búcsú felajánlása egy koronavírusban elhunytért:
Feltételei:

- Szentgyónás (a kegyelem állapotában minden nap egyszer teljes búcsút lehet nyerni, újabb szentgyónás nélkül is).
- Szentmisén való részvétel szentáldozással (a kötelezőn felül, vagyis egy hétköznapi, vagy szombati szentmisére kell elmenni).
- Nem ragaszkodunk sem súlyos, sem bocsánatos bűneinkhez!
- Imádság a pápa szándékára (Hiszekegy, Miatyánk, Üdvözlégy Mária)
- Ezeken felül még egy feltételt kell teljesíteni:
VAGY egy templom búcsúnapján a templomot meglátogatni, és ott imádkozni (Hiszekegy, Miatyánk, Üdvözlégy).
VAGY bárhol és akár minden nap fél órás szentségimádást tartani egyénileg, vagy fél órán át a Szentírást elmélkedve olvasni, vagy KÖZÖSSÉGBEN egy teljes (5 tized) rózsafüzért elimádkozni.

A szigorú böjt részletei:
Karácsonyig péntekenként szigorú böjtöt tartunk, mint hamvazószerdán és nagypénteken, de egyéb napokon is gyakorolhatjuk a böjt egyéb formáit is: egy nap kenyéren és vízen, lemondhatunk a médiáról egy napra, vagy akár az édességeket mellőzzük, esetleg tartózkodunk a fölösleges szavaktól, csúnya beszédtől, pletykáktól.


Jó egészséget és a Szűzanya áldását kívánva, szeretettel:
Lukovits Milán atya
a Mária Rádió műsorigazgatója

86
Mária Rádió • 1133 Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu
PartnereinkImpresszumKözhasznúsági jelentésAdatvédelem