1 Úton zarándoknap

2017.08.26. 08:00 - 20:00

2017.07.31. 11:00

2017. augusztus 26

ZARÁNDOKLAT A GYERMEKRE VÁRÓKÉRT

EGY NAP, AMI MEGVÁLTOZTATHATJA AZ ÉLETED

A Mária Út Egyesület 2017. augusztus 26-án negyedik alkalommal rendezi meg a nagysikerű 1Úton Nemzetközi Zarándoknapot, amely során az idei évben a Gyermekre várókért imádkoznak a résztvevők. A zarándoknap, amelyet a Mária Út önkéntesei több, mint 150 különböző zarándokszakaszon szerveznek meg, idén is túlnyúlik Magyarország határain. Zarándoklatok lesznek ezen a napon, a Mária Úton Ausztriában, Felvidéken, Erdélyben, Délvidéken és Muravidéken is. A szervezők a tavalyi részvételi számok alapján, idén több, mint 20.000 zarándokot várnak. A zarándoknap budapesti nyitó szentmiséjét Erdő Péter bíboros prímás mutatja be a Várban található Nagyboldogasszony- vagy ismertebb néven Mátyás-templomban, délelőtt 10 órától.

A beharangozó videó megnézhető IDE KATTINTVA!

További püspöki szentmisék, amelynek sora még bővül:

Beer Miklós püspök 18 óra Vác,Nagyboldogasszony Székesegyház

  • Székely János püspök 18 óra Celldömölk, Nagyboldogasszony Templom
  • Várszegi Asztrik főapát-püspök 18 óra Zirc, Bazilika
  • Orosz Atanáz püspök 19 óra, Sajópálfala, Szentlélek Templom
  • Bíró László tábori püspök Szekszárd (pontos időpont később várható)
  • Bábel Balázs érsek helyszín és időpont egyeztetés alatt
  • Márfi Gyula érsek helyszín és időpont egyeztetés alatt

ÚJDONSÁG

Az idei év két újdonsága a Budapest I. kerületi Mátyás-templomtól 11 órakor induló 1Úton Félmaraton, futózarándoklat, amelyet Makai Viktória Mária Maraton teljesítő, magyar bajnok ultrafutó vezet, valamint a Celldömölkön megrendezésre kerülő 60 km-es kerékpáros zarándoklat.

A Mária Út munkatársai és önkéntesei minden zarándokot szeretettel várnak, és bíztatnak helyi zarándoklatok szervezésére is. Amennyiben Ön szervezne zarándoklatot az 1Úton zarándoknap alkalmából, keresse Deák Andreát a deak.andrea@mariut.hu e-mail címen vagy a +36 30 494 1947-es telefonszámon.

A zarándoknap szakaszai, programjai, valamint valamennyi szükséges információ megtalálható a http://1uton.mariaut.hu honlapon. További friss hírek: https://www.facebook.com/1uton/