2017. április 14.  

Nagyböjti idő

Nagypéntek

 
 
 
MR fc MR tw
 
 
 
  Mária Rádió Magyarország  
  A lélek hangja  
 
 
 

Frekvenciáink:

 
  Ajka FM 93.2 Cegléd FM 88.3 Celldömölk FM 92.5 Dabas FM 97.5 Dömös FM 104.9  
  Esztergom FM 97.4 Gyál FM 98.9 Komárom FM 88.3 Budapest FM 88.8 Monor FM 106.3 Mór FM 92.9  
  Pápa FM 90.8 Pécel FM 91.7 Piliscsaba FM 104.2 Sárvár FM 95.2 Telkibánya FM 100.6    
  Várpalota FM 90.0 Veszprém FM 95.1 Zalaegerszeg FM 102.5 (kábelen) Online Rádióhallgatás  
 
 
  Mária Rádió   Hírlevél  
 
 
 
Kedves Olvasónk!
 

Kérjük támogassa a Mária Rádiót adója 1%-ával!

   
       
   
 

 

Támogassa a Mária Rádiót adója 1%-ával!

Ha szeretné adójának második 1 százalék, un. civil 1% felajánlását megtenni, és ennek vonatkozásában a Mária Rádió Közhasznú Egyesületre, mint kedvezményezettre gondolt a felajánlás megtételének módjáról IDE KATTINTVA tud tájékozódni! Az 1 százalék, amit felajánlás révén kaphatunk, Önnek nem kerül pénzébe, ha azonban nem rendelkezik róla, akkor az államnál marad. Hálásan köszönjük támogatását! 

Az adószámunk: 19385226-1-19

„A Mária Rádió egy szelíd gyertya, tehát nem avatkozik bele a mindennapos küzdelmekbe, de mégiscsak sokkal többet tud adni. A Mária Rádió fényt gyújt az emberek szívében. Társadalmunkban is ilyen módon tud, fontos szolgálatot tenni. Az is egy szép dolog a rádióban, hogy millió dolog születik belőle: a Mária út, a zarándoklatok, a Szent István ünnepnek az élővé tétele, tehát annyi minden gyümölcse van, amire nem is számítottunk, amikor a rádiót elindítottuk. Egy gyönyörű eszköze, útja az Úristennek arra, hogy szíveket megérintsen, megszólítson. A Mária Rádió abban is segít, hogy élő, hiteles emberi hangok, életsorsok, tanúságtételek által sok ember rácsodálkozik a hitnek az erejére, szépségére.

Isten áldja meg mindazokat, akik a szeretetükkel, adományokkal, imádságokkal a Rádió közösségét segítik.”

Székely János püspök

a Mária Rádió védnöke

 

Közvetítések a szent három napban

   

 

 

  keresztút  
   
 

Nagycsütörtökről kezdve a sümegi ferences templomból, Barsi Balázs atyától közvetít élő adásban a Mária Rádió.

Nagycsütörtökön este 18 órakor hallhatják a Balázs atya által bemutatott szentmisét, a nagypénteki keresztútra délután 15 órakor kerül sor, a nagypénteki liturgiára pedig este 18 órától. Nagypéntek este 21 óra 15 perctől Ferenc pápa keresztútját is közvetíti a Mária Rádió Rómából. Húsvéti vigíliára nagyszombat este 20 óra 30 perckor kerül sor Sümegről, Húsvétvasárnap délben 12 órakor Ferenc pápa Urbi et orbi áldását és gondolatait közvetítjük.


Megpróbáltatás napja - rendkívüli adásnap (ápr. 14.)

A megpróbáltatás, a szenvedés értelméről és a felülkerekedésről szólnak a Mária Rádió rendkívüli adásnapjának beszélgetései és vallomásai április 14-én pénteken. A műsorban megszólal többek között Kerényi Lajos atya kórházlelkész, a Mária Rádió egészségügyi-műsor vezetői, valamint súlyos betegségen és házastársi nehézségen átesett tanúságtevők.
Az örök élet győzelme - rendkívüli adásnap (ápr. 15.)
Az örök élet hite legyőzi a halált. Ez az alapüzenete a Mária Rádió rendkívüli adásnapjának április 15-én szombaton. A műsorban beszélgetés hangzik el többek között Márfi Gyula érsekkel, Palánki Ferenc püspökkel és Korzenszky Richárd bencés perjellel.
 

Új hanganyagok honlapunkon!

   
  Mária Rádió     
   
 

A Mária Rádió podcast anyagai a www.mariaradio.hu honlapon az Imák, Versek, Életvezetés, Tanítások és Gyerekeknek menüpontokban találhatóak. A hanganyagok egyaránt hallgathatóak számítógépen és okostelefonon keresztül is. Az Életvezetésen belül többek között olyan fontos témakörök találhatóak, mint ismert és kevésbé ismert emberek tanúságtételei, hit, házasság, család, gyászfeldolgozás, betegség, gyógyulás és életvédelem.

A podcast tartalmaink a honlapon kívül is megtalálhatóak, ahol mindig a legfrissebb tartalmakkal találkozhatnak. Aki szeretne témától függetlenül podcast tartalmakat hallgatni IDE KATTINTVA teheti meg. 

 

Mária Maraton hittanosoknak

   
    Mária Maraton  
   
 

Ha szeretne hittan vagy ministráns csoportját igazi csapattá kovácsolni, ha szeretne pár napot eltölteni úgy, hogy a gyerekekkel közösen gondokodnak a napi “lelki köveken” miközben az ország legszebb tájain kerekeznek, ha szeretne részese lenni az ultramaratonisták teljesítményének, jelentkezzen csoportjával a Mária Maraton szakasz kerékpáros zarándoklatokra!

Csatlakozási szakaszok, időpontok:

1. indulás: 2017. június 22. (csütörtök) Zirc, érkezés: 2017. június 25. (vasárnap) Budapest

2. indulás: 2017. június 30. (péntek) Eger, érkezés: 2017. július 2. (vasárnap) Abaújszántó

Részletes informacio a rendezveny@mariaut.hu címen kérhető.

 

Mária Maraton családoknak

   
    Családi Mária Maraton  
   
 

Ha szeretnéd családoddal közösen átélni egy új sportműfaj, a sportzarándoklat adta élményt, ha gyermekeiddel, szüleiddel, rokonaiddal szeretnél pár napot eltölteni úgy, hogy közösen gondolkodtok a napi “lelki köveken”, miközben az ország legszebb tájain kerekeztek, akkor jelentkezzetek a Mária Maraton szakasz kerékpáros zarándoklatokra!

Csatlakozási szakaszok, időpontok:

1. indulás: 2017. június 22. (csütörtök) Zirc, érkezés: 2017. június 25. (vasárnap) Budapest

2. indulás: 2017. június 30. (péntek) Eger, érkezés: 2017. július 2. (vasárnap) Abaújszántó

Részletes információ a rendezveny@mariaut.hu címen kérhető.

 

Elváltan is Isten tenyerén - rendkívüli adásnap a Mária Rádióban (ápr.23.)

   
    Ferenc pápa  
   
 

"Szakembereket és érintetteket kérdezünk majd: Létezik-e békés válás? Van-e, amikor ez a kisebb rossz? Meddig küzdjünk a kapcsolatunkért? Mit tehetünk, ha végképp zátonyra fut a házasságunk? Másképp lát-e minket az Isten ezek után? Van-e még így helyünk a közösségben, az Egyházban? Hol kaphatunk segítséget? Miként vizsgáltathatjuk meg, hogy érvényes-e a házasságunk? Milyen programok, lelkigyakorlatok szólnak egyedülálló szülőknek? Ezekre a kérdésekre keresi a választ az "Elváltan is Isten tenyerén" rendkívüli adásnap az Irgalmasság vasárnapján április 23-án a Mária Rádióban.

„Az elváltakkal fontos éreztetni, hogy az egyház részei, hogy „nincsenek kiközösítve” (…). A keresztény közösség számára az, hogy gondját viseli ezeknek az embereknek, nem a házasság felbonthatatlanságára vonatkozó hitének a gyengítése: sőt, az Egyház éppen ebben a gondoskodásban mutatja meg szeretetét.”

(Ferenc pápa Amoris Laetitia kezdetű apostoli buzdításából)

 
 
 
 
  Mária Rádió Magyarország  1133 Budapest, Gogol u. 28.  szerkesztőség (06-1) 373-0701  
  élő adás (06-1) 374-0904  Fax: (06-1) 354-1706   www.mariaradio.hu  info@mariaradio.hu  
 
  Mária Rádió Közhasznú Egyesület számlaszáma: 10918001-00000069-12310000  
  Mária Rádió Közhasznú Egyesület Fejlesztési számlaszáma: 10918001-00000069-12310017  
 
 

© Mária Rádió Magyarország 2011-2017

Vissza a lap tetejére