2017. 06. 22.
 
 
 
  2017. november 09.  

évközi idő 32. hét

 
 
 
MR fc MR tw
 
 
 
  Mária Rádió Magyarország  
  A lélek hangja  
 
 
 

Frekvenciáink:

 
  Ajka FM 93.2 Cegléd FM 88.3 Celldömölk FM 92.5 Dabas FM 97.5 Dömös FM 104.9  
  Esztergom FM 97.4 Gyál FM 98.9 Komárom FM 88.3 Budapest FM 88.8 Monor FM 106.3 Mór FM 92.9  
  Pápa FM 90.8 Pécel FM 91.7 Piliscsaba FM 104.2 Sárvár FM 95.2 Telkibánya FM 100.6    
  Várpalota FM 90.0 Veszprém FM 95.1 Zalaegerszeg FM 102.5 (kábelen) Online Rádióhallgatás  
 
 
  Mária Rádió   Hírlevél  
 
 
 

Kedves Olvasónk! 

 

 Kiáltás - csatlakozz közösségeddel!

   
        
   
 

Nemzetünk, és az egész nyugati kultúrkör sok szempontból belső válságot él át. Sokakban eluralkodott az elkeseredés, a reménytelenség. Sok embernek nincsenek eszményei, amelyekért őszintén tudna lelkesedni. Sok embert kísért a belső üresség, sivatag érzése.

A Czestochowa-i pálos szerzetesek a kommunista diktatúra legkeményebb éveiben elindítottak egy esti imádságot, amelyet 'Apel'-nek neveztek. Az imádság szólt egészen konkrétan Wyszyński bíborosért, de az egész népért is. Az ima a hitet és az összetartozást kifejező énekekből, egy szentírási részbőés annak magyarázatából, egy tized rózsafüzérből, és egy záróáldásbóállt. Az imádság egyre terjedt, a rendszerváltozás után pedig a televízió is közvetíteni kezdte. Sok családi otthonban esténként a TV segítségével bekapcsolódva a Czestochowa-i Apel imádságba, az egész család együtt szólítja az Istent.

A magyar népnek is elemi szüksége lenne arra, hogy Istenhez kiáltson. A Mária Rádió ezért minden este nyolc órától közös imádságot indít anyaországi és határon túli Mária-kegyhelyekről.

A közös ima jeleként, aki teheti, egy mécsest tegyen ki az ablakába, kifejezve ezzel, hogy abban az otthonban Krisztus, a Világ Világossága jelen van.

A Mária Rádió műsora 19:55-kor imára hangoló gondolatokkal kezdődik. Az adást az erdélyi és a délvidéki Mária Rádió is sugározza.

Amennyiben úgy érzi, hogy közösségével szívesen kapcsolódna a Kiáltás imához akár élő adásban, kérjük, jelezze ezt a kialtas@mariaradio.hu e-mail címen. Fontos, hogy a Kiáltásimához szükség van olyan egyházi személyre, aki elmélkedést tart és áldást ad. A közösségek ezért vonják be lelkipásztoraikat. 

 


Szentségimádás november 25-én

   

 

   
   
 
 

"Krisztus kenyér s bor színében Úr s Király a föld felett…"

 

Egyórás szentségimádásra hívunk titeket Krisztus Király főünnepének előestéjén a 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve. Ezen az estén, bár különböző helyszíneken, de egy időben, együtt fogunk imádkozni azért, hogy az önmagát érted is feláldozó és az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztust felismerjük és egyre jobban szeressük. Tarts velünk! Veled együtt megleszünk 20 000-en.

Mi is összegyűlünk, hogy a Mária Rádió közösségével, Krisztust együtt imádjuk.

Helyszín: Mária Rádió kápolnája
Magyarország 1133 Budapest, Gogol u. 28.

Időpont: 2017. 11. 25-én, szombaton 17 és 18 óra között.

Gyere, tarts velünk Te is, és jelentkezz, IDE KATTINTVA!

A jelentkezési lap kitöltésekor kérlek ne felejtsd el jelezni, ha szívesen segítesz a szentségimádás szervezésében és lebonyolításában, illetve ha fel szeretnél iratkozni a NEK 2020 hírlevélre, melynek segítségével folyamatosan tájékozódhatsz arról, hogyan halad a 2020-as esemény előkészítése, és első kézből értesülhetsz programokról, bekapcsolódási lehetőségekről.

 

Önkéntestalálkozó Szombathelyen

   

 

 

     
   
 

Bátornak kell lennünk a szeretetben, és akkor is szeretnünk kell a egymást, amikor kudarcok érnek bennünket - hangsúlyozta Székely János szombathelyi megyéspüspök a Mária Rádió Savaria önkéntestalálkozóján. Az összejövetelen a rádió missziós küldetéséről, a különböző önkéntesszolgálatok lehetőségeiről valamint a szombathelyi egyházmegye egyik jelentős kezdeményezéséről esett szó. A Mária Rádió hetek óta szól Szombathelyen, a szerkesztőség a püspökség épületében található.

 

Versgyűjtés!

 

   
     
   
 
A Mária Rádió Szeplőtelen fogantatás ünnepén, december 8-án a Hallgatók napján szeretné közzétenni a hallgatók által írt verseket, novellákat. Hallgatóink közlésre szánt alkotásait ezért a vera@mariaradio.hu e-mail címre, vagy a következő postacímre várjuk: 1133, Budapest, Gogol utca 28.

Hallgatók napja:
December 8-a Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának ünnepe. Ezt a napot Mária Rádió évek óta a hallgatók kedvenc témáinak, kéréseinek szenteli. Válaszolunk a hallgatók kérdéseire, vagy együtt imádkozunk szándékaikért, örömeikért és bánataikért. Ha szeretnék megüzenni a rádió munkatársainak, hogy idén, a Szeplőtelen Fogantatás ünnepén mit várnak a Mária Rádiótól, írják meg a vera@mariaradio.hu e-mail címre vagy jelezzék a 06 1 373 07 01-es szerkesztőségi telefonszámon.
 

Új adóberendezések beszerzése

 

   
     
   
 

Örömmel értesítjük hallgatóinkat, hogy 5db új adóberendezést állítottunk üzembe.

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk a Mária Rádió vidéki frekvenciái közül 5 városban, nevezetesen Pápán, Móron, Celldömölkön, Sárváron és Várpalotán, az adóberendezéseink még ez év elején meghibásodtak, így azok cseréje elkerülhetetlen volt, mivel a berendezések műszaki állapota nem tette lehetővé azok javíttatását. Az új adóberendezések beszerzésére célzott adomány gyűjtő akciót indítottunk a hallgatók körében. Ezzel párhuzamosan kértük a Mária Rádió Világcsaládjának támogatását az olcsóbb beszerzési ár érdekében.
Az adománygyűjtési akcióban a Pápai és a Móri stúdióink voltak a legsikeresebbek. A pápai stúdiónk célzott adománygyűjtése eredményeként eddig 1 millió 200 ezer forintösszeg érkezett, míg a móri stúdiónk gyűjtésének eredménye eddig majd 400 ezer forint. Az adóberendezések végleges beszerzési ára darabonként nettó 527.000,-Ft + áfa összeg lett. 
Nagyon köszönünk minden célzott adományt, melyet az adóberendezések érdekében ajánlottak fel a kedves hallgatóink. Természetesen kiemelve a Pápa és Mór vételkörzet hallgatóinak nagylelkű adományait. Köszönjük a Mária Rádió Világcsaládjának támogatását is abban, hogy jelentősen olcsóbban tudtuk az új adóberendezéseket beszerezni.
Az új adóberendezések költségtakarékosabb működés okán az említett 5 db adótelephelyen az áramköltségünk is csökkenni fog, mivel az új berendezések kb. 20-30%-kal kevesebb áramot fogyasztanak.
Nem feledkezhetünk meg a Mária Rádió műszaki berendezéseinek karbantartását végző cég segítségéről sem, akik az  új készülékek üzembe állításáig tartó átmeneti időben csere adóberendezéseiket ingyenesen bocsátották rendelkezésünkre.
Örüljünk együtt ezért a sikeres összefogás eredményeként megvalósult fejlesztésért, mely által Szűzanya rádiója továbbra is sugározni tudja a "Lélek hangját". Hálása szívvel köszönjük!
 

Imacsoportok jelentkezését várjuk!

 

   
   

 
   
 

Gyermek rózsafüzér csoportok:

Pedagógusokat, hitoktatókat hívunk szeretettel, hogy gyermekcsoportokkal csatlakozzanak a Mária Rádió nagy családjához, s imádkozzanak akár az iskolában, akár a Mária Rádió szerkesztőségének kápolnájában élő adásban!

Megannyi szülő és nagyszülő kér a rádióban nap, mint nap imát családjáért, unokáiért, dédunokáiért. Milyen szép lenne, ha a gyermekek meghálálhatnák szüleik imáját, s együtt imádkozhatnának ők is nagyszüleikért, szüleikért, jövőjükért s a rádióba érkező különböző imaszándékokért.

A nagyszülők rózsafüzérei féltve őrzött kincsként öröklődnek generációkról generációkra. Azonban nem csak a tárgyakkal, hanem magával az imával is őriznünk kell a rózsafüzér jelentőségét, értékét. Kérjük a kedves pedagógusokat, hittan tanárokat, segítsenek nekünk abban, hogy megteljen a Mária Rádió kápolnája, s műsora imádkozó gyermeki hangokkal, a hallgatók szíve pedig örömmel, hálával!

A gyermek imacsoportok jelentkezhetnek Siklósi Bernadettnél, a 06 30 345 8369-as telefonszámon, vagy a siklosi.bernadett@mariaradio.hu e-mail címen.

Férfi imacsoport:

Szeretettel várjuk közösségek már meglévő imacsoportjait, közösségek férfi tagjait, vagy csupán férfi rokonokat, munkatársakat, baráti köröket, akik szívesen imádkoznának együtt a Mária Rádió kápolnájában. Imádkozzatok Istennek tetsző párkapcsolatért, házastársatokért, gyermekeitekért, akár nagypapák az unokáikért. Várunk minden férfi imádkozót, aki hisz a közösen elmondott ima erejében.

A Mária Rádió kápolnája a 1133 Budapest, Gogol utca 28. szám alatt található. A férfi imacsoportok jelentkezhetnek Siklósi Bernadettnél, a 06 30 345 8369-as telefonszámon, vagy a siklosi.bernadett@mariaradio.hu e-mail címen.

 

 

Adatok Módosítása  |  Leiratkozás

(Adatai módosítását vagy leiratkozási szándékát a következő email címen is megteheti: hirlevelek@mariaradio.hu .)

 
 
  Mária Rádió Magyarország  1133 Budapest, Gogol u. 28.  szerkesztőség (06-1) 373-0701  
  élő adás (06-1) 374-0904  Fax: (06-1) 354-1706   www.mariaradio.hu  info@mariaradio.hu  
 
  Mária Rádió Közhasznú Egyesület számlaszáma: 10918001-00000069-12310000  
  Mária Rádió Közhasznú Egyesület Fejlesztési számlaszáma: 10918001-00000069-12310017  
 
 

© Mária Rádió Magyarország 2011-2017

Vissza a lap tetejére