Gyermek Jézussal a Gyermekekért!

Bűnbánati, engesztelő zarándoklat Böjte Csaba testvér vezetésével a Máriaúton

 Bercelről Szentkútra a gyermekekért 2023. július 7-9.

Az  ártatlan gyermekek ellen elkövetett bűnök társadalmunkat megsebzik.  Évente több tízezer  magzat  az abortusznak, sok gyermek a pedofíliának, a nemtörődöm szülőknek, felelőtlen nevelőknek az áldozata. A különféle szenvedélybetegségek is behálózták a kiskorúakat. 

A bűnbánati, engesztelő,  három napos zarándokút során, akárcsak a gyermeküket kereső Mária és Szent József, mi is szeretnénk a ránk bízott kicsinyekért imádkozni. Amellett, hogy mi magunk is mindent megteszünk a gyermekeinkért, fontos, hogy kérjük Isten segítségét ahhoz, hogy jó szülők, pedagógusok lehessünk, hogy megtaláljuk gyermekeinkkel azt a hangot, mellyel eredményesen megszólíthatjuk, nevelhetjük őket. 

A zarándoklatot Csaba testvér kezdeményezte, a szervezést és a tájékoztatást a Mária Rádió és a Mária Út valósítja meg.

Információk a zarándoklatról és regisztrációról

 Július 07. Péntek: Bercel – Buják kb 20 km

– 09.00 órakor találkozó Bercelen, a templomban.  Isten áldását kérjük a zarándoklatra. 

Július 08. Szombat: Buják – Pásztó kb 20 km. Szállás Bujákon zarándokszálláson.

– 09.00 órakor reggeli ima és indulás a templomból. Ezen a napon a pásztói templomban 18.00 órától mutatunk be engesztelő szentmisét, utána közös szentségimádás. Szállás pásztón az iskola tornatermében.

– Július 09. Vasárnap Pásztóról 06.00 órakor reggeli ima után  indulunk az utolsó kb 14 kilométeres zarándokútra. 11.00 órakor kezdődik az engesztelő szentmise a Mátraverebély-Szentkúti kegyhelyen.

Az oda és hazautazást minden résztvevőnek magának kell megoldania! 

A zarándokláson a részvétel regisztrációhoz kötött, regisztrálni ITT lehet. A szálláshelyek befogadóképessége miatt 30 ember vehet részt, aki szállást igényel. Hálózsákot kell hozni. Lesz kisérőautó, amire egy hátizsákot fel lehet rakni azokkal a dolgokkal, ami nem kell napközben. A részvétel díja előre fizetve 15 000 Ft, ami a bujáki és pásztói szállás, az esti egyszeri étkezés, a kisérőautó és egyéb dolgok  költségét foglalja magában. A regisztrációs felület tartalmazza a részvételi díj befizetési módját. Napközben (szállást, étkezést nem igényelve) lehet csatlakozni, de ez esetben is szükséges a regisztráció ITT.
A zarándoklat részvételi költsége 15 000 Ft/fő, melyet adományként fogadunk az alábbi számlaszámra:

Mária Út Közhasznú Egyesület

1091 8001 0000 0062 1361 0001

A Szent Család segítségét kérve szeretettel hívom a szülőket, nevelőket, gyertek. Útközben meghallgathatjuk egymás jó tapasztalatait, vagy akár a gyermeknevelési kudarcokból való felálláshoz eröt kereshetünk!

30 fő az, aki részt vehet a zarándoklat egészén, a szállás lehetőségek miatt. A szabad helyeket jelentkezési sorrendben töltjük fel!

A gyermekekért zarándokútra kelve, Csaba testvér.