Van aki tisztán szereti

A Tiszta Szívek Mozgalmának műsora

„A Lélek ott fú, ahol akar. Olyan, mint a szél. Nem tudjuk honnan jő és hová megy. Íme nálunk akart fújni 2009 nyarán Egerszalókon az Ifjúsági táborban. Az Ő ihletésére meghirdettem a Tiszta Szívek Mozgalmát, és a tábor négy napja alatt közel százan regisztráltatták magukat. Azóta nő a számuk. Közelítjük a százötvenet. 2009 őszén megtartottuk az első (országos) kongresszusunkat itt Budapesten az Ecseri-Üllői út sarkán lévő Szent Kereszt templomban. Hatvanan jöttek el lelkesen, ragyogva” (…)

Forrás: www.szeressetekegymast.org

Ezekkel a sorokkal jellemezte Kerényi Lajos atya a magyarországi Tiszta Szívek Mozgalmának életre hívója közösségünket, amelynek egyik kegyelmekkel teli időszakában megadatott az a lehetőség, hogy önálló műsort vezessünk a Mária Rádióban. Így majdnem két éve, hogy első adásunkat egy asztaltársaságnyi csapattal elindítottuk, és azóta kéthetente péntek esténként élő adásban találkozhatunk a hallgatókkal. Mivel célközönségünk a fiatalabb korosztály, így ne lepődjetek meg azon, hogy legtöbb műsorral ellentétben tegezzük a kedves hallgatókat.

Műsorunk a mozgalom célját hivatott segíteni, ami igyekszik ráirányítani a figyelmet, a tisztaság megélésére egész életünkben, bármely életállapotról is legyen szó (egyedülállóként, együttjáróként, jegyességben- , házasságban-, vagy cölibátusban élve). Így már talán sejtitek, hogy műsorunk leginkább a párválasztás, párkapcsolat és házasság, valamint a hitélet témaköréhez csoportosul, és ehhez jön adásonként minden olyan terület, vagy téma, amely ezekkel a fogalmakkal kapcsolatos.

Igyekszünk minden adásunkba vendégeket is hívni, így a két év alatt több olyan, az egyházunkban ismert személy járt, akiknek szintén szívügyük a fiatalság felvilágosítása, a velük folytatott párbeszéd, és életükkel tesznek minderről tanúságot. Olyan témákban voltak vendégeink, mint a házasság előtti nemi élet, a tiszta öltözködés, a természetes családtervezés, a meddőség természetes kezelése, vagy ami az egyik legfontosabb dolog számunkra, a hitünknek közösségben való megélése. Így állandó kapcsolatban állunk az Ifjúsági Világmissziósokkal és az Imaest a tiszta szerelemért és a családokért résztvevőivel, akik természetesen vendégei is szoktak lenni műsorainknak.

Tehát várunk benneteket minden páratlan péntek este 20.15-kor, a rádiókészülékek, valamint az internet adta online adás elé. Telefonáljatok be adásainkba és szóljatok hozzá az adott témához, kérdezzetek a meghívott vendégeinktől.

Szeretettel: Korusecz László (műsorvezető)
2012. szeptember 15. 

November 9-én péntek este új időpontban 21.15-től jelentkezik élő TSzM adásunk a Mária Rádióban.
Folytatjuk a film témát, aktuálisan az Urániában még jövő héten is látható Az utolsó hegycsúcs, és egy korábbi neten látható Bátorság emberei (a Fireproof rendezőjétől) c. filmekről fogunk beszélgetni.
Szó lesz még a szeptemberben megalakult győri TSzM-ről, és természetesen a jövő hét szombati országos találkozónkról.

 

Október 26-án pénteken 20.15-től ismét jelentkezünk ÉLŐ adásunkkal.
Vendégünk ez úttal Orbán Csenge, a Szeressétek Egymást! lengyelországi TSzM magazin itthoni terjesztője, akivel az újság jelenéről, jövőjéről, terjesztéséről beszélünk... meg minden másról ami vele kapcsolatos.
Várunk benneteket a rádiókészülékek és az online adás elé.
 
  

Az október 12-ikei (e heti) adás alcíme: Egy hosszú házasság titka. Vendég: A Komáromi házaspár, akik nemrég ünnepelték 40 éves házassági évfordulójukat. Őket fogjuk arról faggatni, hogyan lehet egyvalaki mellett ilyen hosszú időt boldogságban tölteni. 

 

Régóta foglalkoztat egy téma, mégpedig a filmek keresztény szemmel, és a tisztaság szempontjából.

Ezért a szeptember 28. (pénteki) rádióadás témája a filmeklesznek, amelyek a tisztaság szempontjából hitelesek, meg olyanokról amikről lehet vitatkozni, vagy elgondolkodni, hogy mi az építő bennük, és mi nem. Az utóbbit amiatt írom, mert számos olyan filmet láttam az elmúlt időkben (pl. Hullámtörés, Szent szív, Hétköznapi mennyország, Ópium - egy elmebeteg nő naplója, stb.) amelyek vallási témákat feszegetnek, ill. erkölcsi dilemmákat írnak le (ami alapvetően nem rossz dolog), de az a közös bennük, hogy a papokat, lelkészeket, tehát az egyházi elöljárókat tüntetik fel negatív színben attól függetlenül, hogy igaz-e a vád, vagy nem...

Várunk benneteket tehát péntek este 20.15-től. Be is lehet telefonálni az adásba a 061-374-0904-es számon.
 
EZT A TÉMÁT FOLYTATJUK EGY KÉSŐBBI ADÁSUNKBAN. 

 


Következő adásaink

Mária Rádió • 1133 Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu