Irgalmasság órája

irgalmas jézus1

Napi imaműsor délután 3 órakor változó helyszínekről.

Az Isteni Irgalmasság tiszteletének hirdetése  Szent Fausztina  lengyel misztikus  nővér Naplója alapján. A Napló tartalmazza az Úr Jézustól kapott imákat,  kéréseket a világ számára (pl. kép festése, melyen Jézus szívéből két sugár árad: a fehér a  víz és a piros a vér; Húsvét utáni első vasárnap az Irgalmasság vasárnapja legyen) és a nővér lelki és testi küzdelmeit. A műsor célja az Isteni Irgalmasság pilléreinek hangsúlyozása: a bizalom  Isten iránt és az irgalmasság az emberek iránt. Állandóan elhangzó  imádság az Irgalmasság rózsafüzére, ami kiegészül bibliai  és/vagy a Naplóból vett részletekkel, esetlegesen az Irgalmasság dicsőítő imájával.

 

Várjuk plébániai közösségek jelentkezését az Irgalmasság órája című műsorunkba, mely adásonként változó helyszínekről, templomokból közvetíti, a helyi hívő közösség imaláncát, az Úr irgalmának dicsőítésére. A Jelentkezőket Jancsó Márta várja az irgalmassag@mariaradio.hu e-mail címen és a 06 30 950 57 60-as telefonszámon!

 

A jelenlegi helyszínek a következők:

 

 

Időnként még előforduló helyszínek:

 

 

 

Az Úr Fausztina nővérnek sugallt ígéretei: 

 

„Azokat a lelkeket, akik ezt a rózsafüzét imádkozzák, már életükben körülöleli irgalmam, különösen pedig haláluk óráján.”(Napló 754) 

 

„Azokat a lelkeket, akik irgalmasságom tiszteletét terjesztik, egész életükben megoltalmazom, mint gyengéd anya óvja csecsemőjét. Haláluk óráján pedig nem Bírájuk, hanem irgalmas Megváltójuk leszek.” (Napló 1075) 

 

„Mondd el, lányom, hogy én magam vagyok a szeretet és irgalom. Ha egy lélek bizalommal jön hozzám, oly hatalmas kegyelemmel töltöm el, amelyet maga be sem tud fogadni, hanem más lelkekre is átsugározza azt.” (Napló 1074)Következő adásaink