Irgalmasság órája

irgalmas jézus1

Napi imaműsor délután 3 órakor változó helyszínekről.

Az Isteni Irgalmasság tiszteletének hirdetése  Szent Fausztina  lengyel misztikus  nővér Naplója alapján. A Napló tartalmazza az Úr Jézustól kapott imákat,  kéréseket a világ számára (pl. kép festése, melyen Jézus szívéből két sugár árad: a fehér a  víz és a piros a vér; Húsvét utáni első vasárnap az Irgalmasság vasárnapja legyen) és a nővér lelki és testi küzdelmeit. A műsor célja az Isteni Irgalmasság pilléreinek hangsúlyozása: a bizalom  Isten iránt és az irgalmasság az emberek iránt. Állandóan elhangzó  imádság az Irgalmasság rózsafüzére, ami kiegészül bibliai  és/vagy a Naplóból vett részletekkel, esetlegesen az Irgalmasság dicsőítő imájával.

 

Várjuk plébániai közösségek jelentkezését az Irgalmasság órája című műsorunkba, mely adásonként változó helyszínekről, templomokból közvetíti, a helyi hívő közösség imaláncát, az Úr irgalmának dicsőítésére. A Jelentkezőket Jancsó Márta várja az irgalmassag@mariaradio.hu e-mail címen és a 06 30 950 57 60-as telefonszámon!

 

A jelenlegi helyszínek a következők:

 

 

Időnként még előforduló helyszínek:

 

 

 

Az Úr Fausztina nővérnek sugallt ígéretei: 

 

„Azokat a lelkeket, akik ezt a rózsafüzét imádkozzák, már életükben körülöleli irgalmam, különösen pedig haláluk óráján.”(Napló 754) 

 

„Azokat a lelkeket, akik irgalmasságom tiszteletét terjesztik, egész életükben megoltalmazom, mint gyengéd anya óvja csecsemőjét. Haláluk óráján pedig nem Bírájuk, hanem irgalmas Megváltójuk leszek.” (Napló 1075) 

 

„Mondd el, lányom, hogy én magam vagyok a szeretet és irgalom. Ha egy lélek bizalommal jön hozzám, oly hatalmas kegyelemmel töltöm el, amelyet maga be sem tud fogadni, hanem más lelkekre is átsugározza azt.” (Napló 1074)Következő adásaink

Mária Rádió • 1133 Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu