Túl az Óperencián

2018.09.04. 15:46

A műsor a Nemzeti Kulturális Alap megbízásából készült.

A Túl az Óperencián rádióműsor szerkesztőjének célja egy olyan rendszeresen jelentkező gyermekeknek szóló mese-, rádióműsor elkészítése, mely jellegénél fogva egyszerre ötvözi magában a magyar népmesét és népzenét.

A műsor alapkoncepciója, hogy a rádióban elhangzó népmesét lehetőség szerint minél több népzene kísérje. Ennek érdekében már a mese felolvasása előtt, valamint a mese elhangzása után is autentikus magyar népzene szól. Kiemelt szempont olyan népmesék és népzenék kiválogatása, melyek nem tartoznak jogdíjfizetési köztelezettség alá, valamint a rádió archívumában is könnyen elérhetőek. A népmesék olyan fiatal népdal énekesek interpretációjában hangoznak el, akik a Zeneakadémia népzene tanszakán népi ének szakon tanulnak, illetve végeztek vagy a televíziós Páva műsorban értek el számottevő sikereket, és akiknek eddigi munkásságukat a szakma Príma Junior-díjjal jutalmazta.

A rádióműsor 16 különálló adásból áll, amely szeptembertől januárig minden héten – vasárnap 19.25 órától kerül adásba. A műsor elkészítéséhez a Hagyományok Háza nyújt szakmai segítséget.

Műsoridő: vasárnap 19:25


Következő adásaink

Mária Rádió • 1133 Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu