Szeretetfutár

Szükséget szenvedők és segíteni szándékozók műsora

          

Ez a műsor átmelenetileg szünetel. Továbbiak várhatók. Bárkinek ötlete van a folytatásról köszönettel vesszük.

 

 

Ime az eredeti műsor ismertető

 

Szeretve adni, és örömmel elfogadni

Adásidő minden második kedd 19.15-20.00 h-ig

Minden adás felvételről megy!

 A Mária rádió első szolgáltató műsora

Egy új szolgáltató műsorral jelentkezünk! A mi rádiók teljes mértékben hallgatóinktól függ. A rádió fennmaradásához és működéséhez, és fejlődéséhez szükséges adományokon túl, sok-sok ima és jó szándék árad felénk önöktől kedves hallgatóink! Most rajtunk a sor, hogy saját lehetőségeinkkel élve mi is adjunk valamit önöknek. A mi adottságunk, hogy az éter hullámain keresztül életre keltjük a közösségben szunnyadó erőket, a keresztény lélekben mindig jelenlévő jobbító szándékot, segíteni akarást, együttérzést és szolidaritást. Ezekkel az erőkkel vesszük fel a küzdelmet, az egyre terjeszkedő szegénység ellen, hogy a hétköznapi dolgok, eszközök, szolgálatok világán keresztül ajándékozzuk egymásnak a segítés örömét. Ez a műsor adni szeretne az adni tudóknak, hogy adhassanak. Adni szeretne az szükséget szenvedőknek, hogy tudjanak örömmel elfogadni, hiszen itt családban vagyunk, csak egy kicsit tágasabb családban!

Köszöntik önöket a műsor készítői: Földy Éva,  és Kovács János.

Segítőink: Magyar Katolikus Karitász, Szekeres László


Üzenetrögzítő az adást követő két napban a nap 24 órájában:  06 1 706 7310 számon hívható.

Telefonon keresztül a műsoridőben felajánlhatunk: Használaton kívüli, de még jó állapotú háztartási eszközöket, ruhákat, tartós élelmiszereket, babaholmikat,  szolgálatokat  és szolgáltatásokat, lehetőleg olyan módon, hogy emberi találkozások, esetleg kapcsolatok szülessenek közben, hogy a szeretet gesztusait megélhessék, mint az adni tudó és az elfogadni vágyó testvéreink!

Aki nem szeretné, hogy elhangozzon a neve a műsorban, ezt is tudomásul vesszük és diszkréten kezeljük adatait.

A hívásokat rendezzük és párosítjuk.   Ha a kérés és a felajánlás össze illik, akkor kiközvetítjük. Ezért nagyon fontos, hogy mondják be a helységet és Budapesten a kerületet is, hogy ésszerűen tudjuk szervezni a dolgokat. Mindig a szállítás a probléma, ezért ha lehetséges a felajánló személyesen vigye el, hogy legyen személyes találkozás is, mert akkor igazán szép a dolog. Egyiken másikon mi is igyekszünk ott lenni mikrofonunkkal és megörvendeztetni hallgatóinkat az ott megélt öröm hangjaival.

Olyan hétköznapi történeteket is keresünk, amelyek arra buzdítják a hallgatóinkat, hogy fedezzék fel és éljék meg azokat A SZÁMTALAN LEHETŐSÉGEKET, amelyek nem kerülnek semmibe, de mégis szépséget és értéket visznek a hétköznapokba, amelyektől egyszerűen szebb lesz az élet. Nyissuk ki a szemünket, figyeljünk erre a képességünkre, hogy képesek vagyunk parányi kedves gesztusokkal örömet szerezni a környzetünkben élő embereknek, ami végül is minket (is) boldogabbá tesz. Ha keressük a lehetőséget találunk is. Arra kérlek bennteket, hogy keressétek, kutassátok, és ha találtok szóljatok és bemutassuk, hangot adunk neki, hogy mások is felfedezzék és tanuljanak belőle. A világunk nem magától lesz jobb vagy rosszabb, hanem általunk. Lépjünk ki a szürke közönyből és induljunk el erre a csodás kalandra, amelyben igazi kincsre találunk, az életre kelt szeretetre.

Minden adás felvételről megy!


Következő adásaink

Mária Rádió • 1133 Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu