Programajánló

Június 19.

Imaest a családokért Dr. Kovács Zoltán atyával

Imára (szentségimádás, szentmise, egyéni közbenjáró áldás) hívunk Benneteket a családjainkért, és a magyar családokért a pesti Szeretetláng-kápolnába (1065 Bp., Székely Bertalan u. 25.).

IDŐPONT: 2018. JÚNIUS 19. (KEDD) 17 ÓRÁTÓL

Az imaestet vezeti:

Dr. Kovács Zoltán atya,

érseki irodaigazgató, mariológus,

a Szeretetláng Lelki napló teológiai kivizsgálója (cenzora).

Mozgalmunk nagyon sokat köszönhet neki, hiszen a szakértelme, a segítsége jelentő mértékben hozzájárult ahhoz, hogy Erdő Péter bíboros úr 2009-ben jóváhagyta a Napló hivatalos kiadását, illetve a Szeretetláng Mozgalom működését hazánkban.

Amikor 4 évvel ezelőtt, a családokért végzett szentségimádásainkat, könyörgő imaestjeinket elkezdtük, a kápolna mindig zsúfolásig megtelt imádkozó testvérekkel. Kissé szomorúan kell azonban megállapítanom, hogy az utóbbi évben rendkívüli módon megfogyatkoztunk (15-20 fő). Talán úgy érezzük, hogy a saját családunkban már minden „rendben van”; talán feleslegesnek vagy reménytelennek tartjuk a családokért való imádságot; talán fáradtnak érezzük magunkat, hogy erre a szándékra közösen imádkozzunk….

Mindenesetre hiszem, hogy továbbra is csak a kitartó ima, az Oltáriszentségben jelenlévő Jézussal töltött idő oldhatja meg azt a sok bajt, szenvedést, békétlenséget, nehézséget, amelyek családjainkat érik, s amelyeket önerőből képtelenek vagyunk megoldani.