Mária Rádió vonatos zarándoklat Csíksomlyóra

2023. május 26-28.   (3 nap / 2 éjszaka)
A Mária Rádió és a Misszió-Tours Kft. közösen indít zarándok vonatot.
A vonattal Mária Rádiós kocsik (fekvőhelyes és ülőhelyes) közlekednek.

Lelkivezetők: Böjte Csaba és Lukovits Milán ferences szerzetesek, Michels Antal és Hajagos Gyula atyák

Utazás: különvonat, 2. osztályú termes ülőhelyes és fülkés-fekvőhelyes kocsik, ill. étteremkocsi és mozgóbüfé. Folyamatos utazás oda és vissza útban is. Kihangosított vonatrádió és csendes fülkék az „S”- kocsiban.
Útvonal: Budapest, Keleti-pu. – Szolnok – Püspökladány – Debrecen – Nyírábrány – Érmihályfalva – Nagykároly – Zilah – Zsibó – Dés – Déda – Gyergyószentmiklós – Csíkszereda
Hazafelé: ugyanezen az útvonalon jön visszafelé a zarándokvonat

Szállás: elszállásolás nélkül.

Ellátás: önellátás, a vonaton étteremkocsi és mozgóbüfé üzemel.

Program:
1. nap: (05.26., péntek): Zarándokok ünnepélyes megáldása, majd indulás a délutáni órákban Budapestről. Felszállási lehetőségekkel folyamatos utazás Székelyföldre, Csíkszeredába. Útközben különleges hangulatban zajlanak a közös programok, imák, elmélkedések, közös éneklések. Lelki beszélgetésre és gyónásra is lehetőség van.
2. nap: (05.27., szombat): Különvonatunkkal megérkezünk a kora reggeli órákban Hargita megye központjába, ahol a vasútállomáson köszöntik és megáldják zarándokainkat. CSÍKSOMLYÓI PÜNKÖSDI FOGADALMI BÚCSÚ. Csíkszereda: A Missziós Zarándokvonat utasaival csatlakozunk a hagyományosan a Boldogasszony Zarándokvonattal érkezőkhöz, és egy nagy keresztaljként, kihangosítva, közösen énekelve és imádkozva vonulunk fel a Kegytemplomhoz, majd a szabadtéri oltárhoz. Részt veszünk a hegynyeregben az ünnepi szentmisén. Délután szabadprogram, melynek keretében egyénileg lemegyünk a vasútállomásra, felszállás a különvonatra. Folyamatos hazautazás, közben tovább folytatódnak a programok, élménybeszámolók, közös éneklések a vonaton.
3. nap: (05.28., vasárnap): Visszautazás a Dés, Nagykároly, Debrecen, Budapest útvonalon. Várható megérkezés a reggeli, kora délelőtti órákban.
 
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a csíkszeredai vasútállomásról gyalogosan vonulunk fel a szentmise helyszínére. Ez az út kb. 5 km. Ezért kérjük Önöket, hogy csak az vállalja az utazást, akinek ez nem túlzottan megterhelő, megfelelő fizikai egészségnek örvend.

Térkép: Térkép – (Hamarosan elérhető)

A menetrend változtatás jogát a vasúti szolgáltatók fenntartják! A menetrend és ez által a program is változhat!

FONTOS: Az utazásukra vonatkozó jelenleg érvényes előírásokat (melyek indulásig változhatnak) az alábbi oldalak tartalmazzák:
MEGNÉZEM: Utazási tanácsok országonként .
MEGNÉZEM: Tájékoztató a magyar állampolgárok Magyarországra történő hazatérésének rendkívüli szabályairól a COVID-19 járvány miatt

Részvételi díj: 47 900 Ft/fő, mely tartalmazza a vonatos utazás költségét, a csoportkísérést és a fentebb ismertetett programokat. FONTOS: A részvételi díjak 400 HUF/EUR árfolyamig érvényesek!
Kérjük a megjegyzés rovatba tüntessék fel, hogy a Mária Rádióval szeretnének jönni!

A részvételi díj nem tartalmazza fekvőkocsi (couchette, 6 fő/fülke) felár: :
1. szint 16 000 Ft/fő,
2. szint: 14 000 Ft/fő,
3. szint: 10 000 Ft/fő,
az útlemondási biztosítást, ami a részvételi díj 5 %-a (2395 Ft), az utasbiztosítást (Baleset, Betegség és Poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Misszió-Tours Kft. által ajánlott utasbiztosítás költsége 1500 Ft/fő (a jelenlegi díjszabás szerint), a 80 év felettiek biztosítási díja feláras (EUB Nívó).

Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. A Misszió-Tours Kft. által ajánlott utasbiztosítás költsége 1500  Ft/fő.

További információt az alábbi elérhetőségeken tud kérni a Misszió-Tours Kft-nél:
Tel: +36 20 565 3258 ; +36 20 336 0016
Email: missziotours@missziotours.hu

Jelentkezés a Misszió-Tours Kft. oldalán lehetséges az alábbi linkre kattintva: