AlmáDialógus – lelkigyakorlatok Balatonalmádiban a Ciszter Rekreációs Központban (CRK) 2023

AlmáDialógus – lelkigyakorlatok Balatonalmádiban a Ciszter Rekreációs Központban (CRK) 2023

“A találkozások és az együttlétek a családi élet természetéhez tartoznak. Rengeteg visszajelzés érkezik a Mária Rádiós családtagoktól, hogy milyen jó volt együtt zarándokolni, vagy elvonulni, és hogy legyen több ilyen lehetőség. Bizonyára ezért is kaptunk (szerintem a Szentlélektől) egy ideát, hogy tartsunk rendszeresen, akár havonta lelkigyakorlatokat. Elsősorban nekünk, de ne csak magunknak. S ahogy a nagyanyám szokta mondani, látja az Isten a szükséget, küldi a segítséget.
Hogyan is indult? Először is lett egy szép új hely: a Ciszter Rekreációs Központ Balatonalmádiban. Itt 2021 nyara óta Cursillokat tartunk. S most arra kaptunk ötletet, hogy rendszeres lelkigyakorlatokat is tartsunk itt. Ezekre pedig hívjuk meg azokat előadónak, akiket nagyra értékelnek, szívesen hallgatnak az emberek, s legyünk nyitottak az ökumené felé. Szép idea, nem?
S íme: 2023-ban szinte minden hónapban fogunk tudni lelkigyakorlat tartani Almádiban, amit mi AlmáDialógusnak neveztünk el. (Sok embert megkérdeztem, s egy cursillos testvérem volt a névadó.)

Az 2023-as év tematikája a BÉKE – béke önmagunkkal, környezetünkkel, a teremtett világgal és béke Istennel.

S ha igazolódik, hogy ez sem emberi mű, ahogy a Mária Rádió sem az, akkor terveink szerint a következő években is megszervezzük majd a lelkigyakorlatokat. Ezzel alapvető feladatunknak teszünk eleget, vagyis terjesztjük Isten szavát.

S miért Almádiban? No nem azért, mert én ott lakom. Még csak nem is azért, mert van erre ott egy kiváló hely. Hanem azért, mert szándékunk szerint a családok zarándok és búcsúhelye kell, hogy legyen Almádi. Erre van rendelve – úgy érzem az égiek által – mert itt a Szent Imre templom és a mellette lévő Szent Jobb
kápolna őrzi a magyar Szent Család ereklyéit. S a magyar Szent Család történelmi művének a tartalma nem más, mint hogy a keresztény Magyarországnak igenis van jövője. A családok meg tudják megőrizni a hazát, ha keresztények lesznek. Ezt segíti az AlmáDialógus.

Szeretettel várjuk a kedves Testvéreket lelkigyakorlatainkra!”

Szabó Tamás – a Mária Rádió elnöke

A lelkigyakorlatokról bővebben az adott jelentkezési lapra kattintva olvashat.

Fontos! Minden lelkigyakorlaton a maximális létszám 30 fő. Amennyiben a lelkigyakorlat helyei beteltek, akkor már csak várólistára lehet jelentkezni. Lemondás esetén a várólistán lévőket értesítjük jelentkezési sorrendben.

Idei lelkigyakorlataink:

1. Január 27-29. – Hofher József atya – Spirituális önismeret – BETELT

2. Február 23-25. – Schindler Mátyás atya – Két lábbal a földön… – BETELT

3. Március 6-8. – Bese Gergő atya BETELT.

4. Április 21-23. – Papp Miklós görögkatolikus pap – BETELT

5. Május 5-7. – Gáncs Péter ny. evangélikus püspök

6. Június 6-8. – Farkas István Lupus atya

7. Szeptember 22-24. – Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita BETELT! – jelentkezés várólistára

8. Október 6-8. – Steinbach József református püspök

9. November 3-5. – Székely János püspök Betelt!

10. December 1-3. – Varga László püspök BETELT, már csak várólistára lehet jelentkezni.