Mariathon

Mariathon

Miért szerveztünk Mariathont a közel-keleti Mária Rádiókért?

A Közel-Keletről általában az iszlám vallás jut az eszünkbe pedig kereszténységünk gyökerei erednek innen. Saul, a későbbi Pál apostol ezen a területen (Damaszkuszban) tért meg az akkor ott már virágzó keresztény közösségben. Ez a térség azóta is számos szentet adott az egyháznak. A mai Irak és Szíria területén szolgál a Káld Katolikus Egyház, amely a római pápát ismeri el vezetőjéül. Néhány évvel ezelőtt sokat hallottunk a káld katolikusok vértanúság árán is megvallott hitéről, hősies helytállásáról az Iszlám Állam terrorjával szemben. A 2021-es Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson Budapesten megrendítő beszámolót hallhattunk minderről a Káld Egyház vezetőjétől.

A terror és a háború pusztítása után az épületeket többnyire helyreállították. A legfontosabb feladat a lelki sebek begyógyítása, a félelem legyőzése, a bizalom és a remény gyógyítása azonban jóval hosszabb folyamat. Ezt átérezve látogatott el Ferenc pápa Irakba 2021-ben, hogy megerősítse az ott élő keresztény híveket és szorgalmazza a megbékélést. Ebben nyújthat hathatós segítséget a Mária Rádió is Irakban és Szíriában a béke, a bizalom és a szeretet üzenetét hirdetve. Mivel azonban rendkívül súlyos szegénység sújtja ezt a területet a mi összefogásunkra is szükség van. Ezért adománygyűjtő adásnapokat (Mariathont) szervezünk május 12-13-án.

A Mária Rádió jelenleg az egyetlen keresztény médium ezen a területen. Nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az itt élő és a lassan visszatelepülő keresztény menekültek hite megerősödjön, amelyből erőt tudnak meríteni a szülőföldjükön való boldoguláshoz.

Segítsünk mi is, hogy a Szűzanya Közel-Keleten is segíthessen begyógyítani a sebeket, helyreállítani a szívekben a bizalmat és a jövőbe vetett reményt.

Összesen 10 millió forintot szeretnénk összegyűjteni

Mariathon napokon hívható adományvonalunk telefonszáma:
☎ 06 1 999 44 30
Kérjük háttérimáikat az adománygyűjtés sikeréért! 

Adományokat az alábbi módokon lehet befizetni:

A közlemény rovatba minden esetben beírandó: MARIATHON

♥ Banki utalással: Mária Rádió Közhasznú Egyesület, UniCredit Bank 10918001-00000069-12310000

♥ Postai csekken: csekk igényelhető a 061 373 07 01 telefonon

♥ Személyesen: Budapest (XIII. kerület), Gogol u. 28. (a Mária Rádió szerkesztősége)!