Králik Ottó-díj

Králik Ottó-díj

A Králik Ottó-díj nevét a Mária Rádió egyik legaktívabb önkénteséről kapta, aki napi szinten vett részt a szentmisék és különféle egyházi rendezvények közvetítésében.

A díjat olyan önkéntes kaphatja meg, aki legalább öt éve önkéntes alapon szolgál a Mária Rádióban, tevékenységével példát mutatva a mai társadalom számára. A díjra érdemes önkéntes hitéletében is stabil, alázattal, humorral, precízen és lelkiismeretesen, megbízhatóan segíti a rádió tevékenységét, megadva ezzel a lehetőséget arra, hogy akár környezetében, akár a rádió műsorain keresztül másokat is közel vezessen Istenhez. A Králik Ottó-díj jogosultja szeretettel fordul a rádió hallgatói és önkéntesei felé, tisztelve, megbecsülve és elfogadva őket.

A díj minden évben Kisboldogasszony ünnepén kerül átadásra, évente maximum öt ember nyerheti el. A jelölteket a Mária Rádió hallgatói és önkéntesei nevezik meg, a jutalmazottak névsoráról a rádió stábja és műsorigazgatója dönt. A díjat a Mária Rádió elnöke és műsorigazgatója, dr. Szabó Tamás és P. Lukovits Milán alapították 2022-ben, amikor 16 éves önkéntes szolgálat után Králik Ottót elveszítettük.