FOGJUNK ÖSSZE A DÉLVIDÉKI ÉS A FELVIDÉKI MÁRIA RÁDIÓÉRT

aaa

Istennek hála több határon túli magyarlakta területen is működik magyar nyelven sugárzó Mária Rádió. Ezek nemcsak az anyanyelvi evangelizációt szolgálják, hanem a megtartó magyar identitást is erősítik. A Mária Rádió magyar nyelvű családja Szent István és Mária országát az éteren keresztül egyesítik. Ez a szolgálat azonban segítségre szorul. Délvidéken drámai méreteket ölt az elvándorlás a magyarlakta területekről, ezért egyre kevesebben tudják fenntartani a Mária Rádiót. A Felvidéki Mária Rádió fenntartási költségei pedig olyan mértékben megemelkedtek az energiaár robanás miatt, hogy az már a fennmaradásukat veszélyezteti. Ezért a Kárpát-medence magyar nyelvű Mária Rádiós családja (Délvidéken, Felvidéken, Erdélyben és az anyaországban) összefog és közösen gyűjt adományt a felvidéki és a délvidéki testvéreknek két napos maratoni adománygyűjtő műsorozat (Mariathon) keretében május 18-19 között. A műsorban megszólalnak a Mária Rádió vezetői, önkéntesei, hallgatói, közéleti szereplők határon innen és túl. Hallgatóink közelebbről is  megismrehetik a délvidéki és felvidéki testvéreink életét, hitét, értékeit, örömeit és gondjait. Vegyünk részt a Kárpát-medecei magyar összefogásban, hiszen, ha ezekben napokban imával és adománnyal támogatjuk a Mária Rádió délvidéki és felvidéki misszióját, a Szűzanya munkatársaivá válunk, közösséget vállalunk határon túli testvéreinkkel és kifejezzük szeretetünket irántuk, ami talán a legnagyobb segítség a számukra. Kérjük értesítsék olyan ismerőseiket is akik örömmel nyújtanának segítséget a Magyarok Nagyasszonya határon túli rádióinak.

Konkrétan mire gyűjtünk?

DÉLVIDÉKI MÁRIA RÁDIÓ

– éves működési költségek 22 millió Ft

– éves adományok (délvidéki hallgatók)   8 millió Ft

– hiányzik (évente): 14 millió Ft

FELVIDÉKI MÁRIA RÁDIÓ

– éves működési költségek 60 millió Ft

– éves adományok (felvidéki hallgatók) 34 millió Ft

– hiányzik (évente): 26 millió Ft

……………………………………………………………………………………………………

ÖSSZESEN (évente)             40 millió Ft

Mi hallható a műsorban?

Az élő adásfolyamot a délvidéki (május 18.) és felvidéki (május 19.) Mária Rádió munkatársaival közösen vezetjük, melyben beszélgetések hangzanak el a Délvidéki és a Felvidéki Mária Rádiók vezetőivel, egyházi személyekkel, közéleti személyekkel, önkéntesekkel és hallgatókkal mindkét nap reggel 7-től este 9-ig.

Minden nap háromszor (8:55, 14:15, 19:45) hívjuk az Erdélyi Mária Rádiót és megkérdezzük tőlük a gyűjtés állását és a egy-egy szép pillanat megosztását.

Élő adásban visszahívjuk az adományozási szándékot jelző hallgatókat

Hogyan ajánlható fel támogatás a Mariathonon?

Mindhárom élő adásnap idején az alábbi telefonszámot hívva:

(06 1) 999 44 30

Felvidékről is lehet hívni helyi tarifával egy számot: 035 7 72 72 72

Nem emelt díjas hívás, bele is kell mondani a telefonba a felajánlott támogatás összegét. A telefonhívásokat önkéntesek fogadják. 

Kérjük a telefonálókat jelezzék a hívásukat fogadó önkéntesekenek, hogy később élő adásban visszahívhatjuk őket és beszélgethtünk velük a Mária Rádióról.

Hogyan juttatható el a támogatás?

Adományokat az alábbi módon lehet eljuttatni a Mária Rádió részére. A közlemény rovatba minden esetben beírandó: MARIATHON.

BANKI UTALÁSSAL:

Mária Rádió Közhasznú Egyesület

10918001-00000069-12310000

Közlemény: MARIATHON

CSEKKEN: (igényelhető a 061 373 07 01 telefonon)

Mária Rádió Közhasznú Egyesület

10918001-00000069-12310000

Közlemény: MARIATHON

Isten fizesse meg anyagi és imádságos támogatásukat!