Nagyböjti zarándoklatok – Mária Út protestáns szemmel április 15-én

Nagyböjti zarándoklatok – Mária Út protestáns szemmel április 15-én

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Mária Rádió zarándoklatára április 15-én, szombaton.

A zarándoklatot vezeti: Erdős Eszter református lelkész és a református drogmisszió szabadult barátai.

aaa

Gyülekezés szombaton 10:00 órától a Szent Anna kápolnánál. (Normafa, Anna-rét).
Napindító és indulás: 10:30-kor
Útvonal: Normafa – Makkosmária – Máriaremete (14 km) (Bővebben ld. lentebb)

A zarándoklat különlegessége: Az egyes állomásokon szabadult szenvedélybetegek rövid bizonyságtételei lesznek hallhatók, emellett imádság, ének, és istentisztelet várja Makkosmárián, a fogolykiváltó római katolikus templomban a híveket.

A résztvevők Ima-és énekeskönyvet kapnak, amely tartalmazza az imádságokat és az énekeket.  

Étkezés: Önellátó módon, hozzunk magunkkal egész napra vizet, szendvicseket.

Mosdó: Normafánál (a Síiskolánál), Makkosmárián, Budakeszin és Szépjuhásznénál is igénybe vehető.

Költségek: részvételi díj nincs, de a zarándoklathoz biztosított eszközök (énekeskönyvek, zászlók, kitűzők, stb) költségeinek fedezésére adományokat köszönettel és örömmel elfogadunk a Volkra Ottó János Alapítvány 10918001-00000110-42400008 számlájára.

Erdős Eszter a református drogmisszióban szolgáló református lelkész, 2007-2011-ig volt a Függő Kérdések önkéntes műsorvezetője a Mária Rádióban, 2011- től a Függőségről Mindenkinek műsorcsalád (4 műsor: Függő Kérdések, Az alkohol és én, Kötelékeink, Tisztás) koordinátora, 2023. márciustól a Tiszta lappal podcast műsorvezetője.

Szeretettel várjuk a kedves testvéreket!

aaaaaaa

Általános információk a Mária Rádió Beavató zarándoklatairól

aaaa

A Mária Rádió szervezésében minden szombaton világi önkéntesek által kísért zarándoklatra hívjuk a kedves híveket Budapesten a Normafa – Makkosmária – Máriaremete útvonalon, a kijelölt, lila M jelű Mária Úton. 
Gyülekezés minden szombaton 10:00 órától a Szent Anna kápolnánál. (Normafa, Anna-rét).

Hogy mi a beavató zarándoklás?
Kóstoló. Könnyű, nem hosszú, bő fél napos út, ahol találkozhatunk a zarándoklás minden elemével. Minden szombaton kinyílik a beavató zarándoklás „zarándokkapuja”.

Miért?
Mert az embernek kell a hit, kell Isten. Akkor is kell, ha ezt még nem tudja az ember. A zarándoklás megnyitja a kaput, az ajtót, ablakot a Lélek világa előtt.

Kiknek ajánljuk a Beavató zarándoklatokat?
Mindenkinek, fiataloknak, időseknek egyaránt, akár egyénileg, akár csoportosan érkeznek. A zarándokútvonal kényelmesen bejárható, nincsenek emelkedők. Több helyen vannak (tömegközlekedéssel is jól megközelíthető) ki/belépő pontok, így a 14 km-es útvonal akár több részletben is teljesíthető.

Útvonal (Lila M):
1.) Budapest, Normafa, Szent Anna-kápolna
2.) Makkosmária – Angyalok Királynéja Kegytemplom Makkosmária–Budakeszi
3.) ~14:00 – 14:30 Budakeszi – rövid pihenő, ebédszünet
4.) Budakeszi, Himnusz szobor
5.) ~15:00 Szépjuhászné
6.) ~15:30 Tót asszony sírja
6.) ~17:00 Máriaremete, Kisboldogasszony Bazilika (Szentségimádás), 18:00 Szentmise (opcionális)

Rövidebb útvonal kisgyermekes családok részére: Normafa, Szent Anna-kápolna – Makkosmária Kegytemplom (Szentmise) – Budakeszi (Himnusz szobor) 

Az útvonal térképen megtalálható itt:
turistautk.openstreetmap/mentett útvonalak/beavato

Tömegközlekedéshez ajánljuk a BudapestGo alkalmazást.

Segítség az ének tanuláshoz: Letölthető énekek; youtube linkek és Zarándok énekórák

További ajánlott oldal: Zarándokvlog

Az egy napos zarándoklatra kérjük hozzanak magukkal elegendő mennyiségű ételt-italt. Legfontosabb a kényelmes, bejáratott túracipő, réteges, esőálló öltözet és elegendő mennyiségű ivóvíz. Mindenki saját felelősségére vesz részt a zarándoklaton.

Étkezési lehetőség: Budakeszire ebéd időben érkezünk, itt több vendéglátóhely is működik (pizzéria, étterem, cukrászda), ahol lehet ebédelni. Szépjuhászné megállónál étterem és kifőzde is található.

Mosdó: Normafánál (a Síiskolánál), Makkosmárián, Budakeszin és Szépjuhásznénál is igénybe vehető.

Költségek: részvételi díj nincs, de a zarándoklathoz biztosított eszközök (énekeskönyvek, zászlók, kitűzők, stb) költségeinek fedezésére adományokat köszönettel és örömmel elfogadunk a Volkra Ottó János Alapítvány 10918001-00000110-42400008 számlájára.

További informádió:

Heim Krisztina, koordinátor (+36 30 791 4280)

aaa


Részletes útvonal: A Szent Anna kápolnától D–DNy irányban, a lila M úton indulunk. Fél km után keresztezzük a Gyermekvasutat, majd Makkosmáriára felé vesszük az utunkat, ahová dél körül érkezünk. Itt elmondjuk az Úrangyalát és elénekeljük a Fogolykiváltó Mária éneket.

aaa

Rövid pihenő után a lila M jelzésen folytatódik a zarándoklat. Budakeszit (rózsafüzért imádkozva) megközelítőleg 13:30-kor érjük el, itt fél óra ebédszünet következik, majd indulunk tovább a lila M-en. Megállunk a budakeszi Himnusz szobornál és a Kátay Zoltán dallammal elénekeljük a Himnuszt.

aaa

Ezt csend szakasz követi. Szépjuhásznéhoz 15 óra előtt érkezünk. Innen körülbelül két óra Máriaremete. Keresztezzük a Nagykovácsi utat, majd a Hűvösvölgy nyugati szélénél Pesthidegkútra érünk. Náncsi néni vendéglője mellett vezet az út. A körforgalomban a Zsíroshegyi úton haladunk tovább. Itt már együtt fut a lila és a kék M. Balról elhagyjuk a Szeleczky kápolnát, majd jobbról Máriaremete Szentkutat.

Végül jobbra fordulva és követve a lila és kék M utat 17 óra körül  elérjük a máriaremetei  Kisboldogasszony Bazilikát, a célt. Útközben éneklünk, beszélgetünk, elmélkedünk, ismerkedünk, imádkozunk, csendben vagyunk, aztán ismét éneklünk… ahogy szokás a zarándoklatokon.

aaa

A bazilikában 18 órakor van szentmise, amin a részvétel  mindenki számára jó szívvel ajánlott.  A szentmise végén rövid beavató liturgia fogadja zarándokká a résztvevőket. Akik előzetesen regisztrálnak a zarándoklatra, azok zarándok útlevelet, emléklapot, jelvényt kapnak.

aaa

Korábbi zarándoklataink közül néhány…

Nagy örömünkre 2023. március 18-án immár második alkalommal vállalta jó szívvel a Beavató zarándoklat lelkivezetését Böjte Csaba testvér. Ez alkalommal is több százan kísérték el az úton.

aaa

Március 25-i programunk

Különleges NAGYBÖJTI, CSALÁDI zarándoklatot szervezett március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe alkalmából az Árpád-házi Szent Margit Plébánia közössége.

A Mária Rádió Beavató zarándoklatainak útvonalán szombaton, 25-en, – családok, gyerekek, nagyszülők – indultak el Normafáról Máriaremetére. A 14 km-es Normafa – Máriaremete útvonal első állomásán, Makkosmáriárián, az Angyalok Királynéja Kegytemplomban a zarándoklatot kísérő három atya – Lakatos Bence, Szűcs Bálint és Monostori László – mutatott be szentmisét.

A közös imádsággal, énekléssel, szentmisével fűszerezett szép tavaszi nap az egész közösség számára emlék és egyben méltó felkészülés a Feltámadás ünnepére.

További fotók: https://margitos.hu/albums/406

A zarándoklat kiváló csapatépítési lehetőség is egyben, szeretettel várjuk csoportok (pl. plébániai / lelkiségi / cserkész / iskolai / baráti /munkahelyi stb.) közösségek jelentkezését!

Természetesen egyénileg is lehet csatlakozni bármelyik szombati zarándoklatunkhoz itt:aaa

Hálásan köszönjük visszajelzésüket, mely megerősít bennünket abban, hogy a kezdeményezésünkre nagyon-nagy szükség van:

„Igazán lélekemelő nagyböjti zarándoklat volt, máskor is részt fogok venni a beavató zarándoklaton. További àldott nagyböjti szentidőt kívánok!” (Meszarek Terézia, promóciós önkéntes, Mária Rádió)

„Életem egyik gyönyörű szép élmény napja volt. Köszönöm!” (Nagy Teréz, zarándok)

aaaA lelki adományok ugyan különfélék, a Lélek azonban ugyanaz.  A szolgálatok is különfélék, de az Úr ugyanaz.  Sokfélék a jelek is, de Isten, aki mindenben mindent véghezvisz, ugyanaz.  A Lélek megnyilvánulásait mindenki azért kapja, hogy használjon vele. 
(Pál 1. Korintusi levél 12, 4-7)